Alanya Belediye Meclisi’nin İYİ Partili Üyesi Hacı Mevlüt Zavlak, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer vedi:

Yarın KKTC de seçimler var. Seçimler, bağımsız ve herkes tarafından tanınmış bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti isteyenler ve Rumlar'la birleşerek federasyon kurmak isteyenler arasında geçecek.

İlk turda tek başına herhangi bir adayın yeterli çoğunluğu sağlayıp seçilmesi beklenmiyor bu yüzden asıl mücadele ikinci turda yaşanacak. İkinci turda federasyoncuların adayının geçmişte yaptığı konuşmalarda Rumlar'la anlaşmak için toprak verebiliriz diyen ve "Türkiye ye bağlılık korkunç ikinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım" sözlerinin de sahibi Mustafa Akıncı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Diğer tarafta ise Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş Beylerin çizgisine yakın ve federasyon yerine bağımsız ve tanınmış bir devlet olmayı savunan Ersin Tatar var.

Çok şükür AKP Hükümeti geçmişte Rauf Denktaş'a karşı Mehmet Ali Talat'ı destekleyerek yaptığı hatayı bu kez yapmıyor.

Zaten Rauf Denktaş'ın yerine Mehmet Ali Talat'ın tercih edilip desteklenmesinin ardından birleşme için adada yapılan referandumda Türk Tarafı'nın evet demesine rağmen Allah'tan Rumlar hayır dediler de adayı kaybetmekten kurtulduk.

Bu seçim hem bizim hem de KKTC'nin geleceği için çok ama çok önemli, federasyoncuların güçlenerek çıkacağı bir seçim Türk Milleti'ne seksen beş bin şehide mal olan Kıbrıs'ın tamamen kaybedilmesine gidecek yolu açabileceği gibi bu günlerin popüler konusu Doğu Akdeniz ve Mavi Vatan meselelerinde de bizi zor duruma sokar.

Umarım KKTC’de yaşayan kardeşlerimiz hepimiz için doğru olan seçimi yapar.