Almanya'da yaşayan ve devlet aleyhine haberleri nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunduğu için ülkeye gelemeyen HDP yanlısı Birgün Gazetesi Yazarı Erk Acarer tarafından yayınlanan bir YouTube videosunda Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin hakkında gerçekle ilgisi olmayan iddia ve iftiralar gündeme getirilmesi Alanya’da tepkiyle karşılandı.

‘HAİN KOMPLOYA KİMSE İTİBAR ETMİYOR’


Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, son günlerde art niyetli birileri tarafından sosyal medya ve Whatsapp üzerinden dağıtıma çıkartılan videonun dikkate alınmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Kör olmayan herkes görüyor; Sayın Bakanımız gecesini gündüzüne katarak ülkemiz ve milletimiz için çalışıyor. Yurtdışı ve yurtiçinde sürekli seyahat ve toplantılarla özel yaşamından da fedakarlık yapıyor. Adı hiçbir şaibeye karışmayan ve bu konuda taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Bakanımıza atılan iftiralar asla yapışmaz. Kaldı ki, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de Alanya’ya hizmet için can siperane çalışan bir arkadaşımızdır. Daha önce de iftira ve komplo kampanyalarıyla önü kesilmek istenmiş ancak bu komplo tezgahını tersine çevirmiştir. Bu konuda başarılı olamayanlar yeni bir komplo ve iftira kampanyasını tezgaha koymuşlardır. Öncekinde olduğu gibi bu hain komploya da kimse itibar etmemektedir. Bakanımızın ve başkanımızın arkasındayız. Kamuoyu bunu böyle bilsin.”


‘BU OYUN TUTMAZ, HALK BU TUZAĞA DÜŞMEZ’


Alanya Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir, “Bu komplo bize tanıdık geliyor. Bakanımız yükselen değerdir. Önünü bu şekilde kesebileceklerini zanneden zavallılar olayın içine ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i de katarak iddialarını ve iftiralarını genişleterek, Şahin’in başarılarını da gölgelemek istemişlerdir. Ama bu oyun tutmaz. Halkımız bu tuzağa düşmez. İt ürür kervan yürür atasözü vardır. Biz işimize odaklanacağız, bunlara kulak asmayacağız” diye konuştu. 


‘YIPRATMA ÇALIŞMALARI HEDEFİNE ULAŞAMAYACAKTIR’


AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, “Son günlerde muhalefet ve muhalefet medyasında siyaset yapmamanın verdiği bir acziyetle tamamen yalana ve harekete dayalı bir üslup gözlemlemekteyiz. AK Parti hükümetinin özellikle başarılı olduğu alanlarda öne çıkan siyasetçilerimize yönelik bu üslup ve iftiranın bugünlerde de Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nu hedef aldığını görüyoruz. Ülkemiz giderek uluslararası politikada çok önemli bir ağırlık merkezi olmaya başlamıştır. Gerek doğu batı blokları arasındaki stratejik siyasi pozisyonun, gerek İslam dünyasının yıldızı ve lokomotifi olması, gerek bütçe imkanlarına göre dünyanın en çok yardımda bulunan ülkesi olması, uluslararası anlaşmazlıkların hakem ve arabulucu konumunun güçlenmesi, Türk dışişlerinin uluslararası alanda çok önemli ve özel bir noktaya ulaştırılmasında Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun rolü ve gayretleri çok büyüktür. Bu gelinen yüksek seviyeden rahatsız olan içerideki ve dışarıdaki bazı çevreler de insani ve ahlaki değerden uzaktır. Başarıların mimarlarından biri olan Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nu yıpratma çalışmaları yürütmektedirler. Ancak bu çabaları kesinlikle hedefine ulaşamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Antalya’da Yeni Başkanlara Mazbatalar Verilmeye Başlandı Antalya’da Yeni Başkanlara Mazbatalar Verilmeye Başlandı


‘DAYANAĞI OLMAYAN İDDİALAR İFTİRADAN ÖTEYE GEÇMEZ’


Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim de şu görüşleri dile getirdi: “Gazetecilik bu kadar basit değildir. Hiçbir dayanağı ve belgesi olmayan iddiaların sosyal medya kanalından bu şekilde dile getirilmesi iftiradan öteye geçmez. Daha önce devlet sırlarını ifşa etmek ve MİT yasasına muhalefetten hakkında ceza davası açılan ve kaçak duruma düşen, bir ara Sedat Peker’in sözcülüğüne de soyunan bu gazetecinin kamuoyu nezdinde nasıl algılandığı da malumdur. Gazeteciliğin de bir namusu olduğu unutulmamalıdır."


‘ESEFLE KINIYORUZ’


Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Alanyamızın gururu ve en büyük destekçimiz Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve ALTSO Başkanımız Sayın Mehmet Şahin’e yönelik iftiraları esefle kınıyoruz. Çamur at izi kalsın şeklinde yapılanlar bu iki değerli Alanyalı ismin değerlerinden birşey kaybettirmez tabiki. Bu tür iftiraların bir an önce son bulmasını dilerim” ded


‘BU TARZ MANEVRALARLA SİYASETÇİLER LEKELENEMEZ’


Konaklı Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Ali Orkan, “Yurtdışında illegal olarak yaşayan klavye haberciliği ve günlük Alman (Tageszeitung) gazetesinde çalışmış kişinin sürekli video haberleri ile dikkat çekmek istemesi, bu nedenle geçmiş yıllarda defalarca çeşitli kişi ve kurumlar hakkında 'mesnetsiz ve ispattan yoksun' görüşler paylaşmış zatın söylediklerine ne derece itibar edilir? Zira son günlerde öncelikle Alanyamız olmak üzere tüm ülkemize malolmuş, tüm dünyanın tanıdığı siyaset üzeri hariciye kimlikli Dışişleri Bakanımız Sayın Çavuşoğlu ve Alanya’nın en büyük sivil toplum örgütü Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Mehmet Şahin hakkında ortaya atılan söylemler, ülke ve Alanya kamuoyunda karşılık bulmamıştır. Ticaret Odası Başkanı olan kişinin ticaretin içinde olması, esnaflık yapması, tüm ticaret erbabının talep ve görüşlerini dile getirmesi doğal değil midir? Geçmiş yıllarda yaşanan kaset siyasetleri kara leke olarak tarihte yer alırken, bu tarz manevralarla siyasetçiler lekelenemez. Bizler de Alanya’nın değeri olan sayın bakanımıza ve sayın başkanımıza sahip çıkmak zorundayız” diye konuştu.