Deva Partisi Alanya İlçe Teşkilatı Kadın Politikaları Başkanı Gamza Yatmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Son yıllarda artan kadına şiddet ve kadın cinayetleri vakalarına ne yazık ki yenileri eklendi: Azra Gülendam Haytaoğlu ve Emine Gökkız.

Kadın cinayetlerine ve kadın yönelik şiddete engel olması gereken devlet ise; vatandaşlarını koruyamamakta hatta vatandaşını koruyan sözleşmeleri dahi reddetmektedir. Kadının yaşama hakkına saygı duymayan zihniyet ise desteğini, kadının güçlendirilmesinin önündeki en büyük engel olan, iktidardan almaktadır. Devlet kadın-erkek tüm yurttaşlara eşit muamelede bulunmakla yükümlüdür. Bununla beraber kamusal hayatın her alanında, kadınların erkeklere nazaran ikinci sınıf muamele gördüğü; sorunlarının görmezden gelindiği açıktır. Bu durum kabul edilemez.

Kadınlar bu ülkenin vatandaşları değil mi?

Yapılması gereken ilk iş: kadının ve kız çocuklarının güçlendirilmesi ve her türlü hakkını garanti altına alacak kapsamlı hukuk reformunun gerçekleştirilmesidir. Bu amaca ulaşabilmek için ise

•             Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası anlaşmalar ve Ailenin Korunması Ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 Sayılı Yasayla belirlenmiş yaptırımlar etkin şekilde uygulanmalıdır.

Yeni Başkan Özçelik’e ‘Hayırlı Olsun’ Ziyareti Yeni Başkan Özçelik’e ‘Hayırlı Olsun’ Ziyareti

•             Uluslararası Çalışma Örgütü’nün 190 Sayılı Sözleşmesi onaylayıp uygulamaya konulmalı; iş hayatında ayrımcılık, şiddet ve tacizin önüne geçilmeli; kadının iş hayatında ve işyerlerindeki konumu güçlendirilmelidir.

•             Hukuksal reformların gerçekleştirilmesi önemli olmakla beraber eşitlik temelli eğitim, ana sınıfı yaşından itibaren müfredatta yer almalıdır.

•             Bütün kamu kurumlarında, toplumsal cinsiyet eşitliği hakkında hizmet içi eğitimleri verilerek; kadına yönelik şiddetin, aile içi bir mesele olmaktan ziyade, toplumsal bir mesele olarak görülmesi gerektiği anlatılmalı ve bu konudaki farkındalık yaygınlaştırılmalıdır.

Alanya DEVA Partisi Kadın Politikaları Başkanlığı olarak, kadına yönelik şiddetin her türlüsünü kınıyoruz.  İktidarı, toplumun yarısını oluşturan,  kadınların haklarına saygı duyan bir Türkiye kurmaya davet ediyoruz.”