MHP Antalya İl Teşkilatı’nda ilçe başkanları toplantısı gerçekleştirdi. İl Başkanı Hilmi Durgun başkanlığındaki toplantıya MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan’ın da aralarında bulunduğu 19 ilçe başkanı ve il başkanlık divanı üyeleri katıldı. Toplantıda il teşkilatının çalışmaları ele anlatılırken ilçede çalışmalar hakkında da bilgiler alındı. Gelecek dönem için yapılacak çalışmaların istişare edilip karara bağlandığı toplantıda İYİ Parti Antalya’da yaşanan istifalara da değinildi. Toplantı sonrası İl Başkanı Durgun, il başkanlık divanı üyeleri ve 19 ilçe başkanı, 3-1 kazandığı Kasımpaşa maçında Antalyaspor’a tribünden destek verdiler.

“İYİ PARTİ’DE ÜLKÜCÜLER İKİNCİ SINIF…”

İYİ Parti Antalya İl Başkanı olarak Yavuz Temizer’in atanmasının ardından ilçe başkanlarını görevden almasına ve bazı uygulamalara tepki olarak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, Kepez İlçe Başkanı Osman Bulut ve Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Toprakçı istifa etmişti. Çokal, istifasına yönelik yaptığı son açıklamasında “Parti içinde Türk milliyetçilerinin ve ülkücülerin ikinci sınıf birey yapılmaya ve dışlanmaya çalışılması, söylemlerle eylemlerin birbirini tutmaması ve milliyetçiliğin seçmeni elde tutmaya yönelik bir söyleme dönüşmesi hayal kırıklığına neden oldu" demişti.

“MİLLETİMİZLE KUCAKLAŞMAK İSTİYORUZ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de partisinin grup toplantısı sonrası İYİ Parti’deki istifalar ile ilgili soru üzerine “MHP'nin Türk milletini kucaklamakta kapısı her zaman açıktır. Her defasında söylüyoruz: Milletimizle kucaklaşmak istiyoruz. Ancak Türkiye'nin siyasi istikrara, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu dönemde hiçbir siyasi partide istikrarsızlık söz konusu olmamalıdır. Bunlara dikkat etmek lazım. Bir tarafta yeni parti kuruluşları tartışması var, bir tarafta FETÖ'nün siyasi ayağı tartışması var, bir tarafta da siyasi partileri karıştırmak isteyen zihniyetler var. İYİ Parti iyi günde olsunlar, tahriklere kapılmasınlar” diye konuştu.