Baltayı Yine Taşa Vurdular! Başkan Yücel Tüm Gerçekleri Anlattı Baltayı Yine Taşa Vurdular! Başkan Yücel Tüm Gerçekleri Anlattı

Kadın Haklarını Koruma Derneği Alanya Şubesi Yönetim Kurulu’nun açıklaması şu şekilde:

“Bilindiği gibi 19 Mart 2021 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesini feshettiğini açıklamıştı.

Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Anayasaya aykırı olduğunu, Anayasanın 90. maddesinde   ”Usulüne uygun olarak TBMM’nin onayı ile yürürlüğe konmuş Milletlerarası Anlaşmalar kanun hükmündedir.” maddesinin yer aldığını, Uluslararası Sözleşmelerinde kanunlar gibi ancak TBMM kararı ile yürürlükten kaldırılabileceğini  o gün söylemiştik, bugün yine tekrar ediyoruz.

O günden bu yan feshin geçersiz olduğunu İstanbul Sözleşmesinin yürürlükte olduğunu her ortamda ısrarla söyledik.

Bunun için dava açtık, Danıştay’a Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin geçersiz olduğunu iptal edilmesi isteği ve yürütmenin durdurulması isteği ile dava açtık. Davamız Danıştay 10. Dairesinin önündedir. Davalı Cumhurbaşkanlığından savunma alınmış, Danıştay 10. Dairesinden yürütmenin durdurulması kararı vermesini bekliyoruz. Yargıyı göreve davet ediyoruz.

Yargı görevini yerine getirmez ve bu kararname yürürlüğe konulursa Cumhurbaşkanlığının tek imzalı kararname ile tüm kanunları değiştirme hakkı yetkisi kabul edilmiş olacaktır, hukuk devletinin bittiğinin kabulü olacaktır.

Kadın Haklarını Koruma Derneği olarak;

İstanbul Sözleşmesinin, tek taraflı cumhurbaşkanlığı kararı ile feshi hükümsüzdür. Yargıyı bu hukuksuzluğa dur demeye, Danıştay 10. Dairesini yürütmenin durdurulması kararı vermeye davet ediyoruz.  Biz Kadınlar: İstanbul Sözleşmesinden, haklarımızdan, yaşamlarımızdan, vazgeçmiyoruz.”