Ülke ve ilçe kamuoyunun tek kişilik protestoları ile tanıdığı Ferhat Gedikli, hafta sonu gerçekleştirilen CHP Antalya İl Kongresi’nde de adından söz ettirdi. Parti yöneticilerinin konuşma yaptığı kürsüye çıkan Gedikli, bir takım eleştirilerde bulundu. Gedikli, partide kadın kontenjanına ağırlık verilmemesine değinirken delege seçimlerini de “Hacivat – Karagöz Oyunu’na benzetti ve“Ben de başkan adayı olsam bana oy verecekleri delege seçerdim. Bu insanın doğasında var. Şu delege olmak için yaptığınız çalışmaları seçimlerde yapsaydınız iktidar da olabilirdik. Halk seçimden seçime oy isteyeni kovacak zaten” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerinden dolayı yargılandığını hatırlatan Gedikli, “Beni hücrelere de koysalar, prangalar da vursalar ben Mustafa Kemal Atatürk’ün aktivistiyim. Onun devrimlerini korumak için ant içtim ve ona çok borcum var. Son nefesime kadar borcumu ödemeye çalışacağım” dedi. Gedikli, yargılandığı davaların duruşmaları öncesi CHP’li vekilleri aradığını ancak bir türlü hiçbirisine ulaşamadığını söyledi.

Divan kurulunun konuşmasını bitirmesini istemesi üzerine de “Vekiller ne kadar konuştuysa ben de o kadar konuşacağım. Ben asilim, benim vekilden daha çok konuşmam lazım” diyen Gedikli, konuşmasını bir şiir ile tamamladı.