2019 yılının Aralık ayında kurulan Gelecek Partisi, il ve ilçelerde kongrelerini sürdürüyor. Kurucu yönetim kurulları ile kurulan parti Alanya’da da kongresini Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) saat 14.00’de gerçekleştirdi. Seçimli olağan genel kurula Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve yardımcıların yanı sıra Bölge Koordinatörü Mevlüt Demir, il teşkilatı üyeleri ve partililer katıldı. Divan kurulunun oluşturulmasının ardından kürsüye gelen Gelecek Partisi Kurucu İlçe Başkanı Hüseyin Tuluk, partinin ilçede yapılanmasına destek verenlere teşekkür etti. Tuluk, aday olan Mevlüt Çakan’a da başarılar dileyerek, “Biz koltuk sevdası ile bu yola çıkmadık. Bu bir bayrak yarışıdır. Mevlüt Çakan kardeşime görevinde başarılar diliyorum. Her zaman yanındayım.” dedi.

DAVUTOĞLU HÜKÜMETE YÜKLENDİ

İl Başkanı Beytullah Demir’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ekonomi üzerinden hükümete yüklendi. Davutoğlu, “Türk lirası her gün değer kaybediyor. Dolar tüm dünyada değer kaybederken nasıl olur da bizim ülkemizde değerleniyor. Bunlar yoksulluk nedir bilmiyorlar. İnsanların maaşları fark etmeden eriyor. Kendilerini eleştirenleri hesap soranları hain ilan ediyorlar. Kişi başına düşen milli gelirimiz 4 yılda 15 yıl geriye gitti. Ama hala bu durumu düzelteceklerini söylüyorlar. Yolsuzluk varsa yoksulluk var demektir. Bunlarda durumun farkındalar ancak yasaklarla kendilerinin eleştirilmelerini engelliyorlar.” Şeklinde konuştu.

“KONYA ALANYA YOLU BÜYÜK STRATEJİK ÖNEME SAHİP”

Davutoğlu, kendisini Alanyalı olarak gördüğünü ifade eden Davutoğlu, “Alanya'ya uçakla gelecektik ancak, çalışmaları görmek için bu yolu kullandık. Çocukluğumun rüyası olan bu yolun yarım kalması beni üzdü. Ölüm yolu olarak adlandırılan bu yolda bugüne kadar birçok kaza ve can kaybı oldu. Ancak bugün tekrar gördüm ki bir arpa boyu yol gidilmemiş. Hep birlikte bu projenin takipçisi olalım. Pandemi süresinde gördük ki gıda ulaşımı oldukça önemli. Bu yol bütün ülke için Akdeniz’in İç Anadolu’ya, Karadeniz’e bağlanması için önemli. Alanya ülkenin en önemli gıda üssü.” İfadelerini kullandı.

“ALANYA’YA HAL BORSASI LAZIM”

Hadim’de açılan kiraz borsasını örnek gösteren Davutoğlu, “Alanya’ya da uluslararası gıda borsası gerekiyor. Muzun değerini Alanya’nın belirlemesi gerekiyor. Şimdi Hal’i taşıyacaklar ancak hem yer olarak hem proje olarak oldukça kötü bir proje.” diye konuştu. Davutoğlu kongre sonrasında Gelecek Partisi İlçe Teşkilat binasının da açılışını gerçekleştirdi.

YENİ BAŞKAN ÇAKAN

Konuşmaların ardından seçime tek listeyle giren Mevlüt Çakan, Gelecek Partisi’nin yeni ilçe başkanı oldu. 25’i yedek 77 il kongre delegesinin de seçildiği genel kurulda başkan olan Mevlüt Çakan’ın listesi 24 asil ve 5 yedek üyeden oluştu. – Burak Gül

GELECEK PARTİSİ İLÇE YÖNETİMİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Mevlüt Çakan – Başkan

ASİL ÜYELER

Adem Kaya
Yıldız Serdaroğlu
 Mehmet Gökkaya
Nazif Sarrafoğlu
Erhan Uysal
Gizem Kiriş
Hasan Başaran
İbrahim Metin
Mahir Oktay
Sedat Fevzi Gürcan
Erkan Keklik
Şenol Kurt
Veronica Şeker
Yusuf Alanay
Ali Korkmaz
İbrahim Özden
Ruhi Düzgün
Kamil Özetçi
Rıdvan Elçi
Orhan Ak
Sedat Çakan
Hayrettin Akgül
Recep Kiriş

YEDEK ÜYELER

Emine Demir
Muzaffer Gürses
Neriman Tekdamar
Abdullah Tekdamar
Gökhan Özkan