Alanya’ya ne vaat ettikleri ile ilgili soruyu yanıtlayan Çakan, “Öncelikli hedefimiz Kuş Yuvası yolunu faaliyete geçirmek, küçük esnafın hakkını korumak ve turizmi 12 aya yaymak” dedi.  
“Davayı onlar (AK Parti) terk etti. Biz davayı terk edenleri terk ettik, dava bizim elimizde" diyen Çakan, Gelecek Partisi’nin iktidarın değneği olmadığını söyledi. Çakan, “Gelecek Partisi iktidarın yanlışlarına çanak tutup yardakçılık yapmamışların ve buna itiraz edip duruşla karşı koyanların kurmuş olduğu partidir” dedi. 
 “MAKUL BİR DEMOKRATİK ATMOSFER İSTİYORUZ”
Bir vatandaşın Gelecek Partisi'nin diğer partilerden farkı ile ilgili sorusunu cevaplayan Çakan, “Siyasi partiler demokrasinin asli unsurlarıdır ve vazgeçilmezleridir. Bütün siyasi partiler kendi fikirlerini, dünya görüşlerini ve siyasal anlayışını toplumun önünde açık bir şekilde ifade eder, vatandaş ise kendisine hangisi uygun ise, ekonomisine, hane huzuruna, gündelik yaşamına, sosyal ticari hayatına hangisini uygun görüyorsa ve hangisinde aidiyet duygusu hissediyorsa kanaatini o yönde kullanır. Bizler de yozlaşmış siyaset konjonktüründe tekrardan ılımlı, olumlu, makul bir demokratik atmosferin istihsal etmesi için ilkeler doğrultusunda hareket eden, devlet kurumlarının tahrip edilmemesi, devlet organına politikanın bulaşıp kirlenmemesini engellemek için, hukukun üstünlüğü, insan hakları, insan onuru, düşünce ve ifade hürriyeti gibi temel evrensel değerleri esas alan bir siyasi partiyiz” diye konuştu.
“KUŞ YUVASI YOLU DAVUTOĞLU’NUN PROJESİ DİYE DURDURULDU”
Başka bir vatandaşın “Gelecek Partisi Alanya'ya ne vaat ediyor” sorusunu da cevaplayan Çakan, şöyle yanıt verdi: “Bildiğiniz gibi Genel Başkanımız Alanya'yı her zaman kendi memleketi gibi görüyor, hatta her zaman buralı olduğunu, çocukluğunun buralarda geçtiğini ifade ediyor. Bugün hepimizin acısı olan bir vakıa var. Nedir bu? Kuş Yuvası yolu. Öncelikli hedefimiz iktidara geldiğimiz zaman Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde başlayan ve başbakanlığı bıraktığı zaman sırf onun projesi diye kendi vatandaşına eziyet çektiren bu zihniyete karşı o yolu faaliyete geçirmektir. Gelir dağılımında eşitliği ülke çapında olduğu kadar Alanya ölçeğinde de sağlayıp kayırmacılık yapmadan küçük esnafın da hakkını hukukunu korumak, kollamak ve muhafaza etmek olacak. Alanya bölgesinde turizmin belli bir sezona tıkılıp kalmadan 12 ay boyunca yapılabilmesini, Alanya ekonomisini sadece turizme bağlı kalmadan sağlayacak faaliyet gerçekleştireceğiz. Bunu da yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağız.”