Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi’nin Antalya teşkilatlanmalarında yaşanan anlaşmazlıklar istifaları ardı ardına getirdi. Antalya’nın 19 ilçesinden 7 ilçesinde teşkilatlanan partinin, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa ve Aksu ilçe teşkilatları, fikir ayrılıklarından dolayı toplu istifa etti. İstifaların ardında ise Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir’in yönetim anlayışı olduğu öğrenildi. Kulislere göre; Başkan Demir’in tüzükte yer almayan kararlar alarak, ilçe başkanlarının birbiriyle görüşmelerini ve ortak hareket etmelerini engellediği konuşuluyor.

“GÖREVLERİNİ YAPMADILAR”

İstifalarla ilgili değerlendirmede bulunan Gelecek Partisi İl Başkanı Beytullah Demir, “Görevlerini yapmadıkları için onları görevden alacaktım. Kendileri istifa etti” sözlerini kullandı. Öte yandan ilçe teşkilatlarında yaşanan depremin il yönetiminde de olduğu öğrenildi. İl yönetiminden de birçok kişinin istifa ederek partiden ayrıldığı gelen bilgiler arasında yer aldı. Önümüzdeki günlerde istifa eden isimlerin bir toplantı düzenleyerek, tabelaları indirmeleri bekleniyor.

“İL BAŞKANI ÖNCE KENDİNE BAKACAK”

İstifasını vererek genel merkez tarafından dönüş beklediklerini belirten Gelecek Partisi Muratpaşa Kurucu İlçe Başkanı Hüseyin Ekinci, İl Başkanı tarafından yapılan ‘Görevlerini yapmadılar’ eleştirilerine yanıt verdi. Ekinci, “İstifamızla ilgili genel merkezin dönüşünü bekliyoruz. Kimin görevini yapıp yapmadığı ortada. Bunun için hakem tutmaya gerek yok. Kimin ne yaptığı beni ilgilendirmiyor, ben kendime bakarım. Kişinin aynası kendisidir. İl başkanı da önce kendine bakacak. Antalya’da 3 tane ilçe başkanı kaldı. 19 ilçenin 3 ilçesiyle il başkanlığı yapabiliyorsa ne güzel. Başka partiyle işim yok. Biz bu yola gönül verdik. Genel merkezin görüşüne göre hareket edeceğiz” diye konuştu.

“FARKLI PARTİLERLE YOLUMUZA DEVAM EDEBİLİRİZ”

Kepez İlçe Başkanı Necati Kılıç da istifalara yönelik açıklamalarda bulundu. Kılıç, önümüzdeki süreçte sürprizlerin yaşanabileceğine değinerek, Muratpaşa İlçe Başkanı Ekinci’nin aksine farklı partilere geçilebileceğinin sinyallerini verdi. Kılıç, “Görevden alınacak olsaydık şimdiye kadar alınırdık zaten. Genel merkezle de görüşüldü. Genel merkez istifaları kabul etmediğini belirtti. Ancak kararımızda kesin olduğumuzu aktardık. İlerleyen günlerde yeni yerlerde olabiliriz. Teklifler geliyor. Sürprizler olabilir” sözlerine yer verdi.

“GEREKENİ YAPTIK”

İl Başkanı Demir’in görevlerini yapmamakla itham ettiği ilçe başkanları arasında bulunan Aksu İlçe Başkanı Şaban Aydoğmuş da konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aydoğmuş, “Parti tüzüğünün hangi maddesine istinaden, il başkanının ilçe başkanlarını görevden almaya yetkisi var? Böyle bir beyanda bulunmuşsa eğer, ‘Ben zaten görevden alacaktım’ demesi için mutlaka bir şeyler kullanıyor olması gerek. Ne kullandığını merak ediyorum, nasıl bir kafa bulmuş? Partimizin tüzüğünde ilçe başkanlarının atanması, görevden alınması genel merkez tarafından yapılır. İl Başkanının böyle bir yetkisi yoktur. Acaba birkaç gün içerisinde tüzük değişikliği mi oldu? Böyle bir partinin böyle bir il başkanının olmasına üzülüyorum. Bilgisiz ve cahilce konuşulmasına üzülüyorum. Biz 4 ilçe olarak gereğini yaptık. Genel merkez tarafından bekleyin talimatı geldiği için bekliyoruz. Benim için konu kapanmıştır” şeklinde konuştu.