Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) emektar isimlerinden Avukat Ertuğrul Yeşildal, Mustafa Aras anılarını şu şekilde aktardı:

Yıl 1994, Demirtaş Belediye Başkan Adaylığı konusunda rahmetli Raif Karagöz ve birkaç kişi ile birlikte teklif götürmüştük. Nazikçe reddetti. Gerekçe olarak da çocukların tahsil hayatının devam ettiğini belirtmiş, bir sonraki seçimde emekli olup adaylığı düşünebileceğini ifade etmişti. Yıl 1999 yine belediye seçimleri gelmişti. Aynı teklifi götürmüştük. Size söz veriyorum bir sonraki seçimde aday olacağım demişti. 2004 seçimlerinde aday olabilmesi için çok uğraştık, zamanın ilce başkanı rahmetli Hüseyin Arıkan çoktan başka bir isme angaje olmuştu. Raif Karagöz, Milletvekillerimiz Atila Emek ve Osman Hoca ile bir toplantı yaptık. Çıkan karara göre Karagöz Şeker Başkan ile Mustafa Aras'ı bir araya getirecek ve birini başkan adayı, diğerini meclis 1.sıra adayı olarak uzlaştıracaktı. O toplantı mevcut ilce yönetiminin tutumundan dolayı hiç olmadı. Mustafa Aras'ı aday gösterme girişimimiz başarısızlıkla sonuçlandı. Verilen söz tutulamamıştı. Sonuç olarak 2004 seçimlerini kaybettik. 2009 seçimlerinde aday gösterdik. Canla basla calıştık. Sevgili Mustafa Aras'ı Demirtaş Belediye Başkanı olarak görmek bizleri çok mutlu etmişti. Sonraki yıllarda parti içerisinde görüş ayrılığımız devam etmiş zaman zaman kongrelerde hararetli tartışmalar yasamıştık. Bu partimizin bir zenginliği idi. Ama ikimizde nezaketi elden hiç bırakmamıştık. Bir keresinde “parti içerisinde fikir aykırılıklarımız olabilir ama Belediye Başkanlığına ilişkin laf söylemeye kalkanlar karşısında beni bulur” diye demeç vermiştim. Gerçekten bakkal dükkanı gibi hesapsız; kaydı kuydu olmayan belediyeyi devlet memurluğundan, müdür yardımcılığından gelen birikim ve tecrübe ile disipline etmiş; devlet dairesi kimliği kazandırmıştı. Her şeye rağmen; DYP’den aday olmasını içime bir türlü sindirememiştim. Ama onun da haklı sebebi vardı. Verilen söz yerine getirilmemişti. İyi bir biriç oyuncusu idi. Biriç arkadaşımdı.

Evde karantinaya girdiğini sosyal medyadan öğrenir öğrenmez telefon ettim. Durumunun iyi olduğunu telaşa mahal bulunmadığını ifade etti. Geçmiş olsun dileklerimi iletmiştim; nerden bilebilirdim ki meğer son görüşmemizmiş. Bu olmadı başkanım, hiç olmadı. Bu hayata erken vedanı kabullenmek, sevenlerin için çok zor. Yıldızlar yoldaşın olsun, ışıklar içinde uyu. Mekanın cennet olsun.”