Merhum Başbuğumuz 51 yıl evvel bugün, 9 Şubat 1969 tarihinde Adana’ da Türkiye’ nin şanlı geleceği için yeni bir başlangıcı, yeni bir çağı, yeni bir Ergenekon’ u müjdelemişti. Gerçekleşen bu kutlu doğum ile özünü Türk - İslam ülküsünden almış Türk Milliyetçiliği fikri; siyasi bir harekete büründü, O siyasi tescilimizin, yani partimizin adı ise Milliyetçi Hareket Partisi oldu. Amblemimiz Tek Vatan, Tek Millet, Tek Devlet düsturuyla Üç Hilalin mührüyle oluştu. MHP asırlarca üç kıtada hüküm sürmüş milletimizin 21. Yüzyıl yürüyüşünde milli diriliş ve milli uyanışın sembolü haline geldi.

51 yıllık Türk siyasetinde Ülkemizden ve Türk Milleti’ nden yana duruş belirten partimizin kurucu Genel Başkanı olan Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş şehitlerimiz, partimizin kurucular kurulu, teşkilatlarımızın her kademesinde  görev almış ve isimlerini buradan tek tek sayamayacağımız tüm partililerimizi, ülküdaşlarımızı rahmetle ve minnetle anıyor, dua ve fatihalarla yad ediyoruz.

Hareketimizin mevcut Genel Başkanı, Liderimiz, Yolbaşçımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey' in partimizin bu yarım asırlık tarihinde Başbuğumuzun yanı başında inançla elde ettiği siyasi birikimlerini son 23 yıldır, Önce Ülkemiz ve Milletimiz sonra da partimizin lehine aldığı milli kararları nasıl uyguladığını onurlanarak izliyoruz. Ülkesini, Milletini, Devletini ve partisini çok seven bir lidere sahip olduğumuz için Şanı Yüce Allah' a ne kadar şükretsek azdır.

Bu vesile ile Toplumsal merkezin siyasal izdüşümü konumunda, Türk Milleti’ nin gönlünde yer bulmuş Milliyetçi Hareketin bir bireyi olmaktan onur duyan Antalya' mızdaki  her partilimizi de saygıyla ve sevgiyle selamlıyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisinin her kademesinde görev yapan tüm Ülküdaşlarımıza vermiş oldukları hizmetten dolayı ayrıca teşekkürlerimizi sunarız.

Unutulmamalıdır ki;

Milliyetçi Hareket; duadır, duruştur dirayettir.

Milliyetçi Hareket; ömürdür, onurdur, olgunluktur.

Milliyetçi Hareket; akıldır, şuurdur, sabırdır.

Milliyetçi Hareket; mağduriyettir, mahkumiyettir, şehadettir.

Milliyetçi Hareket; çabadır, çalışmadır, emektir.

Milliyetçi Hareket; vatan sevgisinin kefili, Türk Milletine mensubiyetin kazancı,  muhabbetin kavlidir.

Nizam - ı Alem yolunda, Turan’ a atılacak her kutlu adıma, daha Nice 51 yıllara.