Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ve Alanya Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Erkan Demirci sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“1989-1993 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğrenciydim. Öğrencilik yıllarım siyaseten önceki dönemlere oranla nispeten sakin geçse de okuldaki sol sosyalist gruplarla sağ irticacı gruplar arasında sataşmalar,  sandalyelerin havalarda uçuştuğu kavgalar ve hatta bıçaklamaya kadar varan olaylar olurdu. Bu olaylar nedeniyle zaman zaman polis, rektörlük izniyle okula girer ve olaylara müdahale ederdi. Gerek sağ kesimde, gerekse sol kesimde polisle kavgalar yaşanırdı. Bazen bu kavgalar öyle boyutlara gelirdi ki, rektörün kararıyla üniversite bir kaç günlüğüne tatil edilirdi. Ama o dönemdeki siyasetçilerin hiç biri bu kavgacı gruplara çıkıp terörist demediği gibi, tüm dünyada üniversite gençliğinde bu tip marjinalliklerin yaşandığını, bu gençlerin adı üstünde delikanlı olduğu ve üniversitelerde yaşanan protestoların şiddet ve kavga içermediği müddetçe normal karşılanması gerektiğini söylerler ve öğrencilere hoş görüyle yaklaşırlardı.

O dönemde İstanbul Üniversitesi, Mimar Sinan, YTÜ, Marmara, İTÜ gibi üniversitelerde öğrenci olayları ve polis müdahaleleri yaşanırken, en az öğrenci olayı ve dolayısıyla polis müdahalesi Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanırdı. Biz kendimizce bu sakinliği Boğaziçi'ndeki öğrenciler ülkenin en zeki ve kalburüstü gençleri, dolayısıyla siyasetle değil, eğitimle uğraşıyorlar diye yorumlardık.

Boğaziçi Üniversitesi hâlâ ülkenin en iyi üniversitesi olmasına ve ülkenin en zeki gençleri orda olmasına rağmen o sakin üniversite, ülkedeki üniversite eylemlerinin odağı haline gelebiliyorsa başka bir deyişle o benim zamanımın en sakini olan Boğaziçi'li gençler bile protesto yapıyorsa ülkede durum çok vahim demektir.

Gencecik üniversite öğrencilerini yaftalamak yerine seslerine kulak vermek en doğru yöntem olacaktır.”