Partisinin bugün yapılacak Alanya kongresi ve ilçe başkanlığı binasının açılışı için kente gelen Davutoğlu, bir restoranda medya temsilcileriyle buluştu. Davutoğlu, burada, Alanya'nın turizm cenneti ve büyük bir tarım hazinesi olduğunu belirterek, Türkiye'nin her bölgesinin farklı özellikler içerdiğini söyledi.

Pandemi sürecinde her şeyi erteleyebileceklerini ancak sağlığı ve gıdayı erteleyemeyeceklerini gördüklerini vurgulayan Davutoğlu, "Gelecekte bir ülkenin ulusal stratejide en önemli ayağı sağlıklı, doğal ve organik gıda tedariği olacaktır. Dünyanın, değil Türkiye'nin, en iyi tarım yapabilecek, çeşitlendirebilecek önemli yer de Akdeniz Bölgesidir." diye konuştu.

“ALANYA KONYA YOLUNUN YARIDA KALMASINA ÜZÜLDÜM”

Bugün özellikle karayolu ile kuşyuvası yolunu tercih ettiklerini belirten Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ''Alanya'ya uçakla gelecektik ancak, çalışmaları görmek için bu yolu kullandık. Çocukluğumun rüyası olan bu yolun yarım kalması beni üzdü. Ölüm yolu olarak adlandırılan bu yolda bugüne kadar birçok kaza ve can kaybı oldu. Ancak bugün tekrar gördüm ki bir arpa boyu yol gidilmemiş. Hep birlikte bu projenin takipçisi olalım'' dedi

“EN FAZLA İL OLMAYI HAK EDEN İLÇE ALANYADIR”

Basın mensuplarının sorularını içtenlikle yanıtlayan Davutoğlu, ''Bende bir yörük olarak Alanya'yı ve Alanyaspor'u yakından takip ediyorum. Alanya il olmayı çoktan hak ediyor. Tarımı ve turizmi ile göz bebeği bir ilçe. Alanyaspor'u da bu yılki mücadelesi ve başarısından dolayı tebrik ederim'' dedi.

“ÖZGÜRLÜKLERDEN KİM KORKARSA SEÇİMİ KAYBETMİŞTİR”

Ülke gündemi ve ekonomi üzerine de açıklamalarda bulunan Davutoğlu, gençler önce özgürlük, eğitim ve geleceğini garanti altına almak istiyor. Şunu açıkça belirteyim özgürlüklerden kim korkarsa seçimi kaybetmiştir diye konuştu. Davutoğlu, ''Alanya'da tropikal meyve, her türlü tarım ve muz üretimi yapılıyor. Uluslararası muz borsası olmalı. Çiftçilerimizin her türlü sorunu yakından takip edilerek çözüme kavuşturulmalı'' diyerek sözlerini noktaladı.