Alanya'da Ak Parti ve CHP arasındaki gerilim her geçen gün artıyor. Tarihi Gülevşen Cami Projesi üzerinden başlayan tartışmalar, su faturalarına zam yapıldığı iddiaları ile tırmanmıştı. Ak Parti'nin faturalara zam yapıldığı yönündeki iddiaları sonrası CHP'den konuya ilişkin yalanlama gelmişti. İki taraftan da gelen açıklamalar bugün CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ'ın sözleri ile başka bir boyuta taşındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Coşkun Karadağ, bugün yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Son günlerde Alanyamızda meydana gelen orman yangınlarının yüzde sekseni elektrik hatlarının yenilenmemesi, bakımlarının yapılmaması ve sözleşme hükümlerine uyulmamasından kaynaklanmaktadır. Merkezi hükümetin yetkilileri bu konuda duyarsız kalmaktadır. Ancak olan Alanyamıza, yurdumuza ve tüm ormanlarımızda yaşayan canlılara zarar vermektedir.

Kapitalizmin azgın kar hırsı ve bunların ortakları beraberinde birçok olumsuzluklarında getirmektedir. Yangınla mücadelede, elektrik ve suyun yan yana gelmesi çok büyük risk oluşturmaktadır. Evlerde suyun akmaması, çiftçilerimizin tarlalarını sulayamaması ve birçok olumsuzluklar elektrikten kaynaklanmaktadır.

Ancak son günlerde Alanyamız’da gerçekdışı gündem oluşturarak, gerçek sorunları ortadan kaldırılamaz.  Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından içme suyuna kesinlikle zam yapılmamıştır. Ancak halkımızı yakından ilgilendiren; iğneden ipliğe her şeye zam yapılması, hayatı çekilmez hale getirmiştir. Bu zor günlerde yalan yanlış algı yaratmak kimseye yarar getirmeyecektir. Baltayı taşa vurmaktasınız.”