Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Can Karagöz, kendi sosyal medya hesabından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Hak ve emek mücadelesinde isteklerimiz gerçekleşene kadar her 1 Mayıs'ta bu konulara değineceklerini söyleyen Karagöz, "Günlük çalışma 6 saate indirilmelidir. Yani günde 3 yerine 4 vardiya çalışma olmalıdır. (8 saat verimsiz çalışma yerine ciddi 6 saat çalışma daha iyidir.) İşçiler çalıştıkları şirketin doğal hisse payı sahibi olmalıdırlar ve şirkete kattıkları değerden yıllık kar payı almalıdırlar. Kıdemleri arttıkça hisse payları da artmalıdır. (Nasıl ki halka açılan şirketlerin hisseleri para ile alınabiliyorsa, işçiler de emekleri ile hisseyi alabilmelidir.)

Sendikalılaşma yasal zorunluluk haline getirilmelidir. (Nasıl ki serbest meslek çalışanları kendi odalarına üye ise, hiçbir işçi de dışarıda kalmamalı, kendisini yalnız hissetmemelidir.)

Tüm işçilere yılda bir kez sadece tatilleri için kullanabilecekleri yol ve konaklama masraflarını karşılayan tatil kuponu verilmelidir. (Tatilsiz çalışma angaryadan farklı değildir.)

Teknolojik projelere daha çok teşvik verilmeli, zor işler makinelere bırakılarak istihdam alanlarında uzmanlaşma sağlanmalıdır. (Böylece işler arasındaki zorluk farkı en aza indirilerek çalışma alanında barış sağlanmış olur.)

Emeklilik yaşı aşağıya çekilmeli ve ye emekliler için istihdam projeleri hayata geçirilmelidir. (Hepimizin halkımız için yapabileceği bir şey mutlaka vardır.)

Meslekte uzmanlaşma önemsenmeli, meslek liseleri öne çıkarılmalı, eğitim ve istihdam imkanları geliştirilmelidir.

Siyasi Ahlak Yasası çıkarılmalı ve içerisinde politikacı - emekçi ilişkisine yer verilmelidir.

Bu istekler yalnızca işçi ve emekçiler için değil, aynı zamanda sağlıklı bir kalkınmacı ekonomi içindir.

Yaşasın emeğin gücü, yaşasın çalışkan ve alın teri ile yaşayan halkımız!" dedi.