Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya gündemine dair açıklamalarda bulundu. Budak’ın değindiği konulardan bir tanesi de Alanya’da Aytemiz Petrol Dolum ve Boşaltım İstasyonu oldu.

Alanya ve Antalya turizmi için bu istasyonun büyük bir risk olduğunu belirten Budak açıklamasında şu ifadelere yer verd:

“Alanya – Gazipaşa arasında bir petrol boşaltma istasyonu var. Kıyının 900 metre açığında Yeşilöz’de yapılan bir alan. Buraya 40 bin tonluk gemiler yanaşıyor, buradan bölgeye yayılıyordu. Buna da geçmişte karşı çıkmıştık, yeri burası değil demiştik. Çünkü 3 buçuk – 4 milyon turist alan, turizmin gözbebeği Alanya’dan bahsediyoruz. Buraya yapmayın dedik ama yapıldı. Şimdi tekrar ÇED raporunu aldıktan sonra buranın kapasitesi 4 kat artacak. 160 bin tonluk gemiler buraya yanaşacak. Gemilerin boyutları 350 – 400 metre boyunda ve mevcut yanaşma platformu 4 katına çıkarılacak. Allah korusun Alanya’da ortaya çıkacak bir sızıntı bile bütün Antalya’nın sahillerini mahveder. Aynı zaman zaten yetersiz olan karayolu inanılmaz bir tanker yoğunluğuna neden olacak. Peki, bu kadar tankeri oraya saldığınız zaman, turizm gelişsin, döviz girdisi olsun istiyorsunuz da oraya turisti nasıl getireceksiniz?”