Gazipaşa Belediyesi tarafından, şehrin girişinde bulunan ve havaalanı kavşağında yer alan Osmanlı Tuğralı saat kaldırıldı. CHP’li Mehmet Ali Yılmaz’ın talimatı ile kaldırılan saat tartışmalara neden olurken, Yılmaz’ın, “Havalimanı kavşağı olduğu için ve Gazipaşa isminin Atatürk tarafından verildiği için, Atatürk’ü ve Gazipaşa’yı anımsatan bir görsel istediler. Biz Osmanlı kasabası değiliz.” sözleri tartışmaları alevlendirdi.

Olay tepki gösteren isimlerden biriside Alanya Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Kiriş oldu. Kiriş şu sözlerle Gazipaşa Belediyesi’ni eleştirdi:

“Gazipaşa - Alanya Havalimanı kavşağında tüm dünya ülkelerinden ziyaretçilerimiz Türkiye'ye ilk geldiğinde oldukça estetik Osmanlı Tuğra figürü ile karşılanıyordu.

Geçenlerde yerinde göremediğim zaman bakımdadır diye düşünmüştüm ama bugün gelen bir beyanatı adeta şok oldum.

"Biz Osmanlı kasabası değiliz" diyor ve Atatürk 'ü anımsatan bir görsel istendiğinden kaldırdığını ifade ediyor. Elbette Atatürk hepimiz ortak değeri ama bu maneviyatımızı, geçmişimizi simgeleyen ve toplumca kabul görmüş figürü ayrıştıran, geren ben yaptım, o istedi tavrı ile hatta Atatürk isminin arkasına saklanarak yapmasını kendisine yakıştıramadım.

"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir.Benim fikirlerimi,benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir." diyen Atatürk bunları asla tasvip etmezdi diye düşünüyorum.

Esnaftan Başkan Yücel’e Sevgi Seli Esnaftan Başkan Yücel’e Sevgi Seli

Bunun etraflı düşünülmemiş bir tavır olduğunu ve aklı ehilin yerine geleceğini düşünüyorum.

Kutsallarımız bir bütündür biri birine alternatif değildir. Birini yıkıp öbürünü yapmak yerine tüm dünya ülkeleri gibi geçmişimizi sergileyip tanıtıma el birliği ile ağırlık verelim.”