Adalet ve Kalkınma (AK) Partisi Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Dimçayı Barajı Sulama Projesinin 2019 yılı itibarıyla Kargıcak Mahallesine kadar olan 1. Etap yatırımı tamamlanarak Alanya Sulama Birliğine devri yapılmış ve işletmeye açılmıştı. Aliefendi Mahallesi, Seki Mahallesi ve Demirtaş Merkez olmak üzere üç ayrı bölgede 400-1200 çapında boruların döşeme işlemlerinin tamamlanmasının ardından ikinci kısmın Demirtaş Mahallesine kadar olan bölümüne de 2021 yaz sezonu itibarıyla su verilerek yaklaşık 200 hektar alanın sulanması sağlanacaktır. Kargıcak Mahallesinden Yeşilöz Mahallesine kadar olan kısmı kapsayan ikinci kısım inşaatı da devam etmektedir.

Alanya’mız menfaatleri için gerçekleştirdiğimiz Ankara temaslarımızda, Tarım ve Orman Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bölgemiz için can suyu olacak Dimyaçı Barajı Sulama Projesinde 2. Kısım Çalışmalarının başlaması için yapmış olduğumuz girişimlerimiz sonuç vermiş olup 20 Milyon Tl’lik ihale izni çıkmıştır.

Bölgemize yapılan yatırımların ve çalışmaların bizzat takipçisi olan Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye ve Bölge Milletvekillerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Baltayı Yine Taşa Vurdular! Başkan Yücel Tüm Gerçekleri Anlattı Baltayı Yine Taşa Vurdular! Başkan Yücel Tüm Gerçekleri Anlattı