Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Alanya İlçe Başkanı Av. Ahmet Çakan, gündemin sorunlarını ele aldığı bir basın açıklaması yaptı.

Başkan Çakan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Modern dünyanın şahit olduğu en büyük salgınlardan olan COVİD-19’un verdiği tahribatı en aza indirmek için dünyadaki birçok gelişmiş ülke kapanmak zorunda kalan işyerlerine vergi indirimleri, işyeri giderlerinin ödenmesi veya ciro kaybını önlemek için doğrudan nakdi yardım gibi destek paketleri açıkladı. Bununla birlikte COVİD-19 aşılarını hızlı bir şekilde temin edip uygulamaya başladı. 15 Mayıs tarihinden itibaren Amerika Birleşik Devletleri'nde aşı yaptıran bireylere maske takma zorunluluğu kaldırıldı. Avrupa'nın birçok ülkesinde ise restoranlar açılmaya, normal hayata dönülmeye başlandı.

Ülkemizde ise 15 Mayıs tarihinden başlayarak 15 ülkeden Türkiye’ye seyahat edecek kişilere PCR test zorunluluğu kaldırılmıştır. Buna rağmen Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Tanıtım hesabından yayınlanan tanıtım videosu “Enjoy, I’m Vaccinated yani “Eğlen, Ben Aşılıyım” videosu Pandemi stratejisindeki plansızlığı gözler önüne sermektedir. Uzmanlara göre aşılama stratejisinde esas önemli nokta toplumun %70’nin aynı anda en az 3 ay süreyle aşılı olmasıdır fakat mevcut durumda aşılıların koruma süresi bittiğinde henüz aşılanmayan birçok vatandaşımız olacaktır.

İktidarın söz verdiği gibi nisan sonuna kadar 100 milyon doz aşının tedarik edilip 2 doz aşısı olan vatandaşlarımızın sayısı artmış olsaydı Türkiye Turizmi büyük bir darbe yemeyecek olup, yasaklar karşısında ezilen ve iflas etme durumuna gelen işletmeciler yaralarını sarmaya başlayabilirdi. Maalesef verilen sözler tutulamazken halkımıza ancak GSMH’mızın %1.1 oranında yardım yapabilen iktidar Ekonomik yıkıma da çare olamamıştır. Hükümet, bu süreçte kapanan işyerlerine kapanma tedbiri ile orantılı ekonomik destek sağlayamadığı gibi dünyada üretilmekte olan aşıları da hızla tedarik edip uygulamakta yetersiz kaldı. Gelinen nokta itibarıyla, hükümet tarafından alınan uyumsuz kararlar neticesinde bu süreç iyi bir şekilde yönetilemedi. Pandemi ile mücadelede, altın değerindeki bir fırsat olan tam kapanma günleri heba edildi.

17 Mayıs itibarıyla Türkiye kapanma tedbirlerine son verecek ve kademeli olarak açılmaya başlayacak. Açılma ile beraber, aşılamadaki eksiklik sebebiyle, vaka sayılarının artması kuvvetle muhtemeldir. Vaka sayılarındaki artışın beraberinde yeni seyahat yasakları getirebilir. Ancak, aşılama süreci tamamlana kadar, Alanya turizm sezonunu kaybetme lüksüne sahip değildir. Bu nedenle Deva Partisi Alanya İlçe Teşkilatı olarak yerel bazda birtakım çözüm önerilerinde bulunmak suretiyle, şehrimizi güvenli bir turizm destinasyonu haline dönüştürmek istiyoruz.

Bu çerçevede, bölgemizdeki ekonomik faaliyetlerin durmasını engellemek için bir plan hazırladık. Hazırladığımız bu “GÜVENLİ ALANYA” planın özetini, tüm resmi kurumların ve Alanya'daki diğer paydaşlarımızın dikkatine arz ederiz.”

SÜRDÜREBİLİNİR HAYAT VE EKONOMİ İÇİN ALANYA KENTİ COVID-19 GÜVENLİK PLANI

Plan Sloganı: ‘Güvende olun, işte kalın!‘

Bu plan işletmelerin; işverenlerini, personelini ve müşterileri ile ziyaretçilerini COVİD-19’dan korumaya yardımcı olmak ve ekonomik hayatını kesintisiz sürdürebilmesi için gerekli önerileri sunmaktadır.

7 ADIMDA GÜVENLİ ALANYA

İl Başkanı Çetin Basın Toplantısında Konuştu! "Belediye Başkanlığı Yargıyı Etkilemez" İl Başkanı Çetin Basın Toplantısında Konuştu! "Belediye Başkanlığı Yargıyı Etkilemez"

1.’Güvenli Alanya ‘ koordinasyon biriminin kurulması

2.İşyerleri için sektörel bazda COVİD-19 GÜVENLİK PLAN FORM’ larının oluşturulması

3.Koordinasyon Birimi tarafından ‘Güvenli Alanya’ İOS ve Android uygulamaları ile web sitesinin yaptırılması

4. COVİD GÜVENLİ logolu QR kod uygulamasının devreye alınması

5. Sektörler için posterlerin, broşürlerin ve QR kod çıkartmalarının hazırlanması

6. İşletmeler için kişiselleştirilmiş Destek Biriminin kurulması ve devreye alınması

7. ‘Güvenli Alanya’ konseptinin yurtiçinde ve yurtdışında tanıtılması

PLAN ARAÇLARI

 COVİD-19 GÜVENLİ İŞYERİ BİLEŞENLERİ araçları ;

1.            COVİD-19 GÜVENLİK PLANI

2.            İşletmeler için ücretsiz QR KODU

3.            İşletmeler için özelleştirilmiş Destek Birimi

COVİD-19 GÜVENLİK PLANLI bir işletme için yapılması gerekenler;

A- işyeri tarafından doldurulmuş COVİD-19 GÜVENLİK PLAN formu ( EK:1)

B-Poster - işaretler - broşürler - çıkartmalar v.b (EK:2)

C- Müşteri ve ziyaretçiler için; işyerinin onaylı COVİD-19 GÜVENLİK PLANI ve aşılı personel durumu hakkında bilgilendirme, veri depolanması, gerekli kayıtların alınması ve geri bildirim alma.( QR KOD )

A1- İşletmelerin COVİD-19 Güvenlik Planı koordinasyon birimi tarafından onaylı COVİD-19 GÜVENLİK KONTROL LİSTESİ nin gerektirdiği konuları ele almalıdır.

      Planlar, işletmelerin ve kuruluşların halk sağlığı emirleri kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmek ve COVİD-19 un tesislerinde ve işletmelerinde bulaşma riskini en aza indirmek için ne yapması gerektiğini ortaya koymalıdır.

    İşyerlerinin, sektörlerine uygun hazırlanan, COVİD-19 GÜVENLİK PLANI’nı tamamlayıp planın bir kopyasını saklaması ve yetkili bir kişiye istendiğinde bunu göstermesi gerekir.

    İşyerleri web sitesi üzerinden plan formlarını onaylayıp COVİD-19 GÜVENLİ İŞLETME olarak sisteme kaydolurlar. Kayıtlı olan işletmeler online olarak gerekli dokümanlara ve ücretsiz QR kodlarına erişirler.

B1- Online olarak elde edilen posterler-çıkartmalar - broşürler işverenimize, çalışanlarımıza, müşterilerimize ve ziyaretçilerimize herkesi korumak için kabul edilen davranışları ve COVİD-19’un yayılmasını durdurmaya yardımcı olacak yeni kent kuralları standartlarını hatırlatmaya yardımcı olacaktır.

POSTER-BROŞÜR-ÇIKARTMA VE VB ARAÇLARIN UYGULAMA ALANLARI

1.Yüz maskesi kuralları

2.El hijyen ve Temiz işyeri kuralları

3.QR Kodu kontrolü

4.Fiziksel mesafe kuralları

5.Kapasite ve limitler kuralları

6.Genel bilgilendirme konuları

C1- GÜVENLİ ALANYA uygulaması - web sitesi ve QR Kod uygulaması ile işverenlerin, çalışanların , müşteri ve ziyaretçilerin tam ve doğru bilgilerini toplamak filyasyon çalışmalarını kolaylaştırmaya ve COVİD-19’UN yayılmasını durdurmaya yardımcı olabilir.”