İl Başkanı Çetin Basın Toplantısında Konuştu! "Belediye Başkanlığı Yargıyı Etkilemez" İl Başkanı Çetin Basın Toplantısında Konuştu! "Belediye Başkanlığı Yargıyı Etkilemez"

DEVA Partisi Alanya İlçe Başkanı Av. Ahmet Çakan, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Çakan, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Birleşmiş Milletler tarafından 1993 yılında alınan bir karar doğrultusunda, 3 Mayıs tarihi tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de "Dünya Basın Özgürlüğü Günü" olarak kutlanılmaktadır.

Basın mensupları dünyanın dört bir yanında olduğu gibi, ülkemizde ve ilçemizde de toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda araştırma, bilgilendirme, aydınlatma ve kamuoyu oluşturma hizmetini yerine getirmektedir. Bu önemli görevi yerine getiren basın mensuplarının çalışmalarını özgürce yapabilmesinde basın özgürlüğünün büyük önemi vardır.

Bildiğiniz üzere ülkemiz; basın özgürlüğünde Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'ne (RSF) göre 2017 yılında 180 ülke arasında 153. sırada, 2018’ de ise dört basamak gerileyerek 157. sırada yer almıştır. 2019’da da yerini ve sıralamasını aynı şekilde koruyan Türkiye, ne yazık ki dünyada en fazla gazetecinin hapiste olduğu ülke olarak kayda geçmiş ve özgür olmayan ülkeler sınıfına girmiştir.

Bugün medya kuruluşlarının önemli bir kısmı siyasetin etkisine girmiş ve belli bir siyasi söylemin propaganda aracı haline dönüşmüştür. Bu sebeple toplumun iktidarı denetleme imkânı da daraltılmıştır.

Ülkemize ve çocuklarımıza karşı duyduğumuz sorumluluğun bilinci ile bu kötü gidişatı değiştirmek ve onlara korkusuz bir yaşam sunup, ‘fikri hür, vicdanı hür’ bireyler olarak yetişmelerini sağlayabilmek için 9 Mart 2020’de Demokrasi ve Atılım Partisi’ni kurduk.

Basın özgürlüğünün, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik bir devlet için ne denli yaşamsal bir değere sahip olduğunun bilincindeyiz. Bu anlayışla kurulduğumuz günden bu yana basın özgürlüğünün önündeki bütün engelleri kaldıracağımızı taahhüt edip gerekli olan her türlü tedbiri alma konusundaki kararlığımızı ortaya koyduk.

Demokrasi ve Atılım Partisi Alanya İlçe Başkanlığı adına; tüm basın mensuplarımızın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutlarım. “