Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) önce hal esnafı ve ulaşım esnafı başkanlarıyla toplantılar yapan Böcek, daha sonra 2 günlük Alanya çıkarmasını değerlendirerek bir takım açıklamalarda bulundu. Böcek'i, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ ile İYİ Parti İlçe Başkanı Alper Arıkan da yalnız bırakmadı.

Toplantıda konuşan Böcek, Alanya'ya hizmet etme noktasında çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Pandemi sürecinde de durmadıklarını belirten Başkan Böcek, önceki gün ve bugün yaptığı ziyaretler hakkında bilgiler verdi.

Böcek konuşmasında, "Hal esnafı ile toplantı yaptık.Sundurma yok diye gösteriliyor dendi. Geçmişle ilgili sorunum yok. Ulaşım esnafı ile ilgili toplantı yaptık. Bütün amacım taşıyanların ve taşınanların memnun olması." dedi.

“DEVİR İŞLEMİ TAMAMLANACAK”

Toplantıda Oba'daki isale hattı niçin devreye alınmadığı da soruldu. Soruyu cevaplayan ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, "Bahsedilen yer büyük ihtimalle Dim Barajı, yeni arıtma tesisi. Daha önce yapılan bir protokol. Önümüzdeki günlerde buranın devir işlemini tamamlayacağız. Bir ay içerisinde devrini almış oluruz ama bu hemen isale hattına su verilmesi anlamına gelmiyor eksikleri var. Bunları tamamlayacağız." diye konuştu.

"TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YEME SÖZ KONUSU DEĞİL"

Alanya'da muhtarlara Böcek'in yapacağı toplantıya muhtarların katılmamaları yönünde atılan mesaj da soruldu. Böcek konuyla alakalı, "Antalya'da 26 yıl başkanlığımı tamamladım. Bütün muhtarlara çalışma arkadaşlarım diyen biriyim. Ödüllü muhtarlık ofisi yapan biriyim. Onların bütün elektrik, su paralarını Konyaaltı Belediyesi üstlendi. Böyle tüyü bitmemiş yetimin hakkını yeme söz konusu değil. Tüm mahallelerde aynı azim ve karalılıkla çalışmalarımızı yapma sözünü vermiş birisiyim. Benim muhtarım her şeyin en iyisine layık. Benim söylemimi yanlış anlamışlar herhalde. Bugün de çok güzel bir katılım oldu. 913 mahalle muhtarını Cam Piramit'te bir araya getirecektik ama pandemi süreci başladı. Bütün ilçe mahalle muhtarlarını Antalya'da ağırlayacağız inşallah. 7 milyar 26 milyon borcu olan bir belediyeyiz. Ayağımızı yorgana göre uzatacağız. Çalışmalarımızda kırılma yok.” şeklinde konuştu.

AK Parti İlçe Teşkilatı'nın kaçak su kullanması ile ilgili CHP İl Başkanı Nusret Bayar'ın açıklama yapmasına rağmen ASAT'tan açıklama yapılmaması ile ilgili soruya cevap veren Başkan Böcek, “Sayaçlı tüketim var. Yalnız abonesiz. O sayaçtaki tüketimler ödenmiş ve abonesi alınmış. Vatandaş olsa da çıkıp kamuoyuna söylemez. Vatandaşta olsa bedelini ödemese suyu kesilir.” diye konuştu.

BATI ALANYA’YA MÜJDE

Alanya'nın doğusunda uygulanan toplu taşıma sisteminin batısı içinde uygulanması hususunda müjdeli bir haber veren Başkan Böcek, “Bugün konuştuk. Bu birleşmeler hep fedakârlıkla çözülür. Az olalım öz olalım içinde biz de olalım dedim. Doğudaki sistemi batıda da uygulayacağız. En kısa zamanda hemen yapacağız. “ diyerek Batı Alanya halkına müjdeyi verdi.

SUNDURMA YAPILACAK

Alanya Hal esnafının yeni projede sundurma olmaması ile ilgili eleştirilerine yanıt veren Başkan Böcek, “Biz kamu yararı olan halkın parasını en iyi şekilde kullanacağımızı söyledik. 2016 yılında en son karar verildiğinde 3 boyutlu sundurma gösterdiler ama mevcut projede yok dediler. İlgili daire başkanları görüşme yaptılar. Buradaki sundurma ihalesini yapacağız. Bu para ödendiği için bu hal projesi devam edecek. Yardımcı olacağım.” dedi.

“İŞÇİLER SİYASET YAPMAYACAK”

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne aktarılan işçilerin işten çıkarma iddiası ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Böcek, “7500 çalışanımdan 3500'ü çıkarılmıştı. Ben genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu için tweet atın, beğenin demedim ama Atatürk başta olmak üzere devlet büyüklerine küfreden biri varsa onlarla çalışmam dedim. Benim çalışanımın işi hizmet üretmek. Benim çalışanım siyaset yapmayacak. Herkes siyasetini oy sandığında yapacak. Seçim öncesi arkadaşımız kazansa da kaybetse de Alanya'nın cadde ve sokaklarını vereceğiz dedik ve verdik. İşçi alamıyorum. 13 bin çalışanım var. Daire başkanları çok eksik var diyor. Mezarlıklara park ve bahçelere kaydırdım işçileri.” diyerek sözlerini noktaladı.