Başkan Yücel’e Kırsalın Desteği Büyüyor Başkan Yücel’e Kırsalın Desteği Büyüyor

Alanya Alperen Ocakları İlçe Başkanlığına atanan Mansur Bebekoğlu, 3 Mayıs Türkçülük Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Bebekoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“3 Mayıs Türkçülük Günü”, Hüseyin Nihal Atsız’ın, Orkun Dergisi’nde, devrin başbakanı Şükrü Saraçoğlu’na hitaben yazdığı iki açık mektubun ardından açılan, sonradan “Irkçılık ve Turancılık Davası” olarak nitelendirilen Türk'ün direniş tarihidir. O günü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerinden olan Türk Milliyetçiliğinin, unutulduğu, unutturulduğu bir dönemde, milletin, kendine, kimliğine, geleceğine sahip çıktığı gün olarak hatırlarız. Milliyetçilik, bu topraklarda yaşayanlar için kaderdir, mecburiyet, güvencedir.

Yaşadığımız coğrafyada milliyetçi olamıyorsanız yok olursunuz. 3 Mayıs Türk Milliyetçiliğinin siyasi olarak Türk tarihinde önemli unsurlarından biride ilk adım olarak nitelendirilen ülkü ocakları derneğinin 1977 de ki ilk kongresiydi. Bu kongrede Genel Başkan seçilen şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun Türk milliyetçilerin izlemesi gereken istikametini İslam'la mecz edilmiş Türk milliyetçiliğinin yani Türk-İslam ülküsünün fikriyatını şu sözlerle sloganlaştırmıştır.

Kavgamız vurguncu düzendir.
Kanımız aksa da zafer İslam’ın.
Çağrımız İslam’da dirilişdir.
Türk’üz, Türkçüyüz, İslam’ın eriyiz.
Tanrı dağı kadar Türk, Hira dağı kadar müslümanız.

3 Mayıs Türkçülük Günü Kutlu Olsun...”