İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı’nın bugün gerçekleştirilen delege seçimleri, divan başkanının kararı ile iptal edildi. Konuyla ilgili açıklama İlçe Başkanı Yücel Apaydın’dan geldi. Apaydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Burada eksik bir şey varsa düzeltilirdi. Arkadaşlarımız sabah kadar burada mücadele ettiler ve ellerinden geleni yaptılar. Biz buna hazır olduğumuz için insanlara sağlıklı hizmet edebilmek adına elimizden geleni yaptık. Tertemiz bir yapıyla İYİ Parti’de siyaset yapmayı tercih etmiş ve bu şekilde çalışmıştık. Burada provakatif eylemler ve yetkisi olmayan insanların yetkili gibi her şeye karışması ile böyle bir durum oluştu. Ayrıca salgın nedeniyle uyulması gereken sosyal mesafe kuralına uyulmaması böyle bir karar almayı gerektirdi. İnsanların bu konuda duyarsız olması, bizleri sağlık açısından endişelendirdiği ve ilerde daha ciddi bir problem olmaması adına Genel Merkezimizin vereceği karara uymak şartı ile şimdilik durdurmaya karar verdik. 

Umarım İYİ Parti yoluna çok daha güçlü bir şekilde devam eder ve ülkemizin idaresinde ve yerelde söz sahibi olur. Bugüne kadar emeği geçen arkadaşlarımıza gerçekten saygılarımı sunuyorum. Gerçekten onların çok büyük emekleri var. Biz Alanya teşkilatı olarak kurulduğumuz ilk günden beri sahada etkili olmaya ve sağlıklı bir omurga oluşturmaya çalıştık. Bu doğrultuda bu hedefimiz için çalıştık. Bu konuda emeği geçen arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

İYİ Parti sağlıklı bir şekilde yoluna devam edecek. Fakat bunun sağlıklı insanlarla, sağlıklı beyinlerle götürülmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü sağlıksız yapı, o yapının tamamına bulaşır ve geçmiş dönemlerde başka siyasi partilerde gördüğümüz bozulma burada da gerçekleşir. Bunlar yaşanmasın. İYİ Parti tertemiz bir yapı. Tertemiz insanlardan oluşan bir yapı. Yönetimimizi oluştururken insanların dış görünüşüne bakmadık. Çalışkan, genç ve insanlara hizmet etmek istiyor mu diye baktık. Bunda da doğru yaptığıma gerçekten inanıyorum. Bizim hedefimiz sadece ilçe başkanı olmak ve bu koltukta oturmak değil, biz partimizi güçlendirmek için çalıştık. Genel Başkanımızın başlattığı Türkiye Kucaklaşmasını biz Alanya’da devam ettirdik. İnşallah bundan sonra ben ya da başkası, partimize bu doğrultuda hizmet eder ve partimizi iktidara taşırız.”