Bir yıllık süre zarfında birçok çalışmaya imza atan Deva Partisi İlçe Teşkilatının kongre tarihi belli oldu. Genel Başkan Ali Babacan’ın da katılacağı DEVA Partisi Alanya İlçe Kongresi 9 Nisan tarihinde düzenlenecek.

‘VATANDAŞLARIMIZI BİZİ SEVGİYLE KARŞILADI’

2021 yılı sonuna kadar teşkilatlanma çalışmalarına son sürat devam edeceklerini belirten DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Süleyman Akıncı, “Alanya’da da aralık sonu gibi ilçe başkanımızı atadık. Çok kısa bir sürede yönetimini oluşturdu ve binasını kurdu. Deva bayrağımızı dalgalandırmaya devam ediyoruz. Çok değerli insanlardan oluşan bir ekip oluşturduk. Tabii 9 Nisan’da Alanya kongremizi yapacağız. Genel Başkanımız Ali Babacan da katılacak. Hep beraber Alanya’da teşkilatlanma aşamamızın ilçe ayağını tamamlayacağız. Ondan sonra mahallelerimiz var. Deva Partisi olarak her alana ulaşmak için çalışmalarımıza son sürat devam edeceğiz. Zaten 2021 yılı sonuna kadar da teşkilatlanma çalışmalarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Tabii kolay bir şey değil. Yeni bir partiyiz. Biliyorsunuz partimiz 9 Mart’ta birinci yılını kutladı. Birinci yılımızda tüm ülkede tüm teşkilatlarımızla beraber halkımızla birlikte olduk. Öncesinde Genel Başkanımızı dinledik ve ardından halkımızla bir araya geldik. Benim gözlemlediğim, vatandaşlarımızı bizi büyük bir sevgi ile karşıladı. Antalya’da 20’ye yakın etkinlik düzenledik. Alanya da bunlardan bir tanesiydik. Daha çok çalışıp daha çok kendimizi anlatmamız gerekiyor ve olası bir seçimde DEVA Partisinin bayrağını iyi bir şekilde dalgalandırmamız gerekiyor” dedi.

‘ALANYA İL OLMASI GEREKEN BİR YER’

Alanya’nın il olması gerektiğine bir kez daha vurgu yapan ve hedeflerinin ilçedeki tek parti olmak olduğunu dile getiren Başkan Akıncı, “Alanya çok önemli bir yer. Bizim de çok önemsediğimiz bir yer. Bana göre il olması gereken bir yer. Çünkü gerek ekonomik yükü gerekse de Antalya’ya olan uzaklığı nedeniyle oradan buraya gidip gelmek bile ciddi bir emek ve vakit kaybı. Turizmin neredeyse merkezi diyebileceğimiz çok önemli bir turizm kapasitesini üzerinde taşıyan bir yer. O noktada Alanya’daki partimizin başarısı çok çok önemli. Sadece burada değil komşu ilçeleri de etkileyen bir destinasyona da sahip. Bizim hedefimiz burada birinci parti olmak. Açık ve net bir şekilde söylüyorum hem yerelde hem genelde kendimizi anlatmak. Bu anlamda teşkilatımız da umut ve güven veriyorlar. Bizim partimizin diğer partilerden farkı, biz sadece sorunları dile getiren bir parti değiliz. Aynı zamanda çözümleri de ortaya koyan ve bu noktada çalışmalar yapan bir partiyiz. Biz birbirimizde dayanışma içinde olarak büyüyen bir partiyiz. Her zaman Alanya’nın yanındayız. Ben aslen Gündoğmuşluyum. Bir telefon kadar da uzağız. Arkadaşlarımızın çalışmalarına destek olmak için gerekenleri yapacağız” şeklinde konuştu.

 ÇAKAN: ‘SADECE ELEŞTİRİ YAPMAYACAĞIZ’

Alanya’nın en genç ilçe başkanı olarak çalışmalarını titizlikle yürüten Başkan Avukat Ahmet Çakan da “Bildiğiniz üzere 9 Nisan da Genel Başkanımızın katılımıyla birlikte ilçe kongremiz olacak. Biz bu doğrultuda öncelikle seçim kuruluna başvuruda bulunacağız. Önümüzdeki hafta itibariyle işlemlerimiz gerçekleştirip beklemeye başlayacağız. 2020 yılının son günlerinde göreve geldik. Bu süre zarfında sağ olsun arkadaşlarımızın da çabasıyla ilçe teşkilatını tamamladık. Akabinde yönetimimizi kısmen tamamladık. Şu aşamada komisyonlarımızı kurduk. Sadece salt eleştiri yapan bir parti olmayacağız. Önce sorunları belirleyeceğiz ve bu sorunları ortadan kaldırmak için çalışmalarımızı da yapacağız. Şu ana kadar oluşturduğumuz komisyonlardaki arkadaşlarımız Alanya’da ne gibi sorunlar var bu sorunları nasıl değiştirebileceğimize yönelik çalışmalara başladık. Ancak ayaklarımızın yere sağlam basması gerekiyor ve şu an için bir şey söylemek doğru olmaz. Ben yönetimimizdeki arkadaşlarımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Şu ana kadar hiçbir çatlak ses vermedik. Temennim de bu yönde ve istikrarı sağlamak. Çünkü ekip halinde bir şeyleri başarabiliriz. Ortak akıl doğrultusunda hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı