HABER: Burak ÖZTUNÇ

Yedi Gün Haber’den Burak Öztunç’un AK Parti’nin Birlik ve Beraberlik Pikniği izlenimleri:

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) dün Alanya Park Orman Piknik Alanı’nda birlik ve beraberlik organizasyonu düzenledi. Organizasyona Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İlçe Başkanı Mustafa Toklu, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Yönetimi, İlçe Gençlik Kolları Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri ve Mahalle Başkanları tam kadro katıldı.

Başkan Yücel’e Kırsalın Desteği Büyüyor Başkan Yücel’e Kırsalın Desteği Büyüyor

SICAK VE SAMİMİ ORTAM

Mustafa Toklu’nun önderliğindeki ilçe teşkilatının etkinliğinde sıcak ve samimi bir ortam olması dikkat çekti. AK Parti kadroları aileleri birlikte katıldıkları etkinlikte uzun uzun sohbet etme ve fikir alış verişinde bulunma imkanı da yakaladılar. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun etkinliğe katılması coşkuyu bir kat daha arttırırken, Bakan Çavuşoğlu tüm partililerle bire bir temas sağlayarak, herkesi dinleme imkanı buldu.

HEDEF YENİDEN BİRİNCİ PARTİ OLMAK

2015 Genel Seçimleri’nde Alanya’da yüzde 49.44 oy alarak birinci olan ve 2018 Genel Seçimleri’nde de oy oranını koruyarak yüzde 49.1’lik oranla yine birinci parti olan AK Parti’de hedef 2023 seçimleri. Dün yapılan organizasyona katılan AK Parti kadrosunun 2023 seçimlerinde partiyi taşıyacak olan kadro olduğunu bilen Başkan Toklu, tüm mesai arkadaşlarına bu durumu belirterek adeta 2023’ün startını verdi. AK Parti’yi Alanya’da bir kez daha birinci parti yapmak için kolları sıvayan Başkan Toklu, önce genel daha sonra da yerel seçimlerde, kadroyu birlik ve beraberlik içerisinde tutarak seçimlerden zaferle ayrılmak istiyor.

BAŞKAN TOKLU’NUN MESAJI

Başkan Toklu’nun organizasyonda yaptığı konuşmada dikkat çeken nokta tam olarak 2023 seçimleri için çalışmaların start alması yönündeydi. Başkan Toklu, “Artık normalleşme sürecinde tedbirlere uyarak daha da fazla sahada olacak, çalışmalarımıza daha da hız vereceğiz. 2023 hedeflerimize sizlerle birlikte güçlü bir şekilde emin adımlar ile yürüyeceğiz.” diyerek partililere çok net bir mesaj vermiş oldu.

AİLE HAVASI

AK Parti’nin piknik organizasyondaki aile havası dikkat çekti. Parti yönetiminde bulunan isimlerin uzun süredir yönetim de olması veya daha önceki yönetimlerde yer alan kişiler olması sebebiyle samimiyet hat safhaya ulaştı. Kadın kolları ve gençlik kollarının da uzun süredir sabit olan kadroları ve Gülay Güvenç ile Cemal Yeniacun’un parti içerisinde sevilen isimler olması sebebiyle AK Parti’de adeta bir aile ortamı oluştu. Mahalle teşkilatlanmasını da tamamlayan partideki aile ortamının vatandaşlara da yansıyacağı düşünülüyor.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NUN İLGİSİ VE BİLGİSİ

Piknik organizasyonunda dikkat çeken bir nokta ise Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’na olan ilgiden ziyade Bakan Çavuşoğlu’nun partililere olan ilgisiydi. Partililerinin neredeyse tamamını isim isim tanıyan Çavuşoğlu, ülkenin Dışişleri Bakanı gibi değil de sanki teşkilattan birisi gibi aile ortamına katıldı. Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu samimi ve ilgili durumu AK Parti’deki moral ve motivasyonu da bir kat daha arttırdı. Başkan Toklu’nun seçim sürecinde Bakan Çavuşoğlu’nun desteğini sonuna kadar arkasında hissetmesi ise günün en önemli unsuruydu.

Seçimler, siyasi atışmalar, başarılar ve başarısızlıklar. AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı'nın yaptığı ve yapamadığı pek çok konu olabilir ancak en çok dikkat edilmesi gereken mesele partideki aile ortamının her şeye rağmen korunması.