CHP İlçe Başkanı Coşkun Kadarağ’ın dün yerel basına vermiş olduğu demeçlerde Covid-19 tedavisinde kullanılan bir sıtma ilacının yan etki nedeniyle ölümlere neden olduğu şeklinde ki açıklamaları üzerine AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu’dan CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’a jet yanıt geldi.

Covid 19 tedavisi ile ilgili tedavi rehberi dahil kararların Bilim Kurulunca alındığını ifade eden Başkan Toklu, açıklamalarına şu şekilde devam etti. ‘‘Tıpta yakın zamanlardaki yaklaşımın “hastalık odaklı değil hasta odaklı tedavi” olduğunu görmekteyiz. Her hasta ayrı ve kendi genel sağlık durumu neticesinde değerlendirilmelidir. Burada da ilaç ve tedaviye karar veren hekimlerimiz elbette yarar/zarar dengesi gözetmektedirler.

Sağlık Bakanlığımız Dünya’nın hakkında hemen hiçbir özel bilgiye sahip olmadığı bu virüse karşı tedaviye yönelik kılavuzlar yayımlamıştır. Bu kılavuzlarda bahse konu ilaçta diğer ilaçlarla birlikte yer almaktadır.

Salgının başlangıcında Amerika Birleşik Devletleri dahil hidroksiklorokin kullanımının tedavi önerileri arasında bulunmasıyla sadece bizim kılavuzlarımızda değil Dünya Sağlık Örgütünün de dokümanları arasında yer almaktaydı. Bilimin ışığında, ortak akılla hareket edildiği aşikârdır. Buradan da anlayabileceğimiz gibi söz konusu ilacın etkileri ve yan etkileri tartışmalıdır. Elbetteki bunu tartışacak olan da bizler değiliz.

Bu derece spesifik bir konuda hükümler verecek merci CHP İlçe Başkanlığı olmamalıdır. Ölümler üzerinden Otopsi Siyaseti yapmak Sayın Karadağ’a yakışmamıştır. Bu işleri biz siyasetçiler olarak bırakalım. Asılsız iddialarla eleştiri yapıp gündem yaratmaya çalışarak, başından beri pandemi ile fedakarca mücadele eden sağlık çalışanlarımızın motivasyonlarını kıracak sözlerden de uzak duralım. Bu vesile ile de çok kıymetli Mustafa Aras hocamızı rahmetle bir kez daha anıyor, ailesine de baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.’’ İfadelerine yer verdi.

İl Başkanı Çetin Basın Toplantısında Konuştu! "Belediye Başkanlığı Yargıyı Etkilemez" İl Başkanı Çetin Basın Toplantısında Konuştu! "Belediye Başkanlığı Yargıyı Etkilemez"