Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Teşkilatı 7. Olağan Genel Kurulu bugün gerçkleştiriliyor. Saat 16.30’da Alanya Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılan kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Kongrede ilk olarak Divan Kurulu belirlendi. Divan Kurulu’na Uşak Milletvekili ve Antalya Bölge Koordinatörü Alim Tunç başkanlık ederken, Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Koordinatörü Fatih Kabadayı, Alanya Kadın Kolları Başkanı Gülay Güvenç ve Alanya Gençlik Kolları Başkanı Cemal Yeniacun yer aldı.

Kongreye, MKYK Üyesi Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik, İbrahim Aydın, Tuğba Vural Çokal, Atay Uslu, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, eski ilçe başkanları Hüseyin Güney, Kemal Kaçmaz, Alanya Belediye Eski Başkanı Hasan Sipahioğlu  ve delegeler katıldı.

ALİM TUNÇ: 2023 HEDEFLERİ İÇİN

Kongrede ilk konuşmayı Divan Kurulu Başkanı Alim Tunç gerçekleştirdi. AK Parti’nin kongrelerinin bayram havasında geçtiğini belirten Tunç, “Korona virüs salgını nedeniyle gerekli hijyen önlemlerini alarak bugün bu güzel havada, bu güzel atmosferde kongremizi gerçekleştiriyoruz. Kongrelerden her zaman yenilenerek ve güçlenerek çıktık. 2023 hedefleri için, Alanyamıza, Antalyamıza ve tüm ülkemize kongremiz hayırlı olsun. Yeni seçilecek arkadaşlarımıza şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. 2002 yılında çıktığımız bu yolda durmak dinlenmek bilmeden, bütün dünyanın gıpte ile baktığı bir ülke haline geldik. Bunun mimarı tabi ki Recep Tayyip Erdoğan’dır. Selam olsun.” dedi.

TOKLU: BU DAVANIN HİZMETKARIYIZ

Kongrede açılış konuşmasını ise İlçe Başkanı Mustafa Toklu gerçekleştirdi. Toklu, Gaziler Günü dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk ve gazilerimizi anarak başladı. Başkan Toklu, bir önceki kongrede olan coşkuyu bugün de görmek istediklerini ancak pandemi nedeniyle kısıtlı bir katılımla kongreyi gerçekleştirdiklerini belirtti. Toklu, “Gönlü bizle olan duaları bizle olan Alanya’da yaşayan tüm hemşerilerime buradan Selma gönderiyorum. 2017 yılında göreve başladığımızda söz verdiğimiz gibi bütün planlarımızı yaparak bugüne geldik. Bugün de yeniden bismillah diyerek, yapılamayanları yapmaya başlayacağız. Alanya’da girilmedik ev çalınamadık kapı bırakmadık. Hemşerilerimizle hep iç içe olmaya çalıştık. 24 Haziran seçimlerinde bu çalışmalarımızın meyvesini aldık. Hemşerilerimiz hem Cumhur İttifakına hem de Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destek vererek yüzde 50 oy çıkardılar. Yine yerel seçimlerde de adayımızla birlkte gece gündüz demeden çalıştık. Bugüne kadar nasıl geldiysek bundan sonraki 3 yılda da çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi

AK Parti’de kongrelerin bir nöbet değişimi olduğunun altını çizen Başkan Toklu, “Cumhur Başkanımızın dediği gibi görevler, unvanlar değişebilir ama hizmet aşkı değişmez. Teşkilatla gönül bağımız bitebilir ancak genel başkanımız, partimiz ve teşkilatımızla gönül bağımız devam edecek. Tüm beraber çalıştığım arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, yeni görev alacak arkadaşlarımıza da şimdiden başarılar diliyorum. Bu davada sen ben yok, bu davada birlik beraberlik ve kardeşlik var. Bizler bu davanın hizmetkarıyız.” diye konuştu.

ETHEM TAŞ: BEN DEĞİL BİZ DEMEMİZDİ

Bizim Antalya’daki tüm kongrelerimiz bayram havasında geçiyor. Bugün bakıyorum geçmişten bugüne kadar bu davaya hizmet eden herkes burada. İşte bu yüzden AK Parti Antalya’da kurulduğu günden beri başarılı oldu. Bunun sebebi ben değil biz dememizdi.

İbrahim Ethem Taş konuşmasının devamında Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek'e geçmiş olsun dileklerini iletti ve yapılan çalışmaları eleştirdi. Taş, "Biz milletimize hizmetkar olmaya geldik. Bu millet bir sonraki seçimde kimi seçeceğini çok iyi biliyor." dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU SİNEVİZYON İLE KATILDI

Kongre milletvekillieri adına İbrahim Aydın bir konuşma gerçekleştirdi. Milletvekili Aydın'ın ardından, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kongreye tele konferans sistemi ile katıldı ve davetlilere seslendi. Kongreye programlarının yoğunluğu ve pandemi dolayısıyla katılamadığı için çok üzgün olduğu belirten Çavuşoğlu, Alanya'da vefa duygusunu her zaman yaşattıklarını ve yaşatmaya devam edeceklerini söyledi. İlçe Kadın Kolları, İlçe Gençlik Kolları, üniversite kollarına ve AK Lise'ye çalışmaları için teşekkür eden Bakan Çavuşoğlu, "İlçe Tekilatımız, Mustafa Toklu başkanlığında çok güzel işler yaptı. O yüzden ilçe teşkilatımız Mustafa kardeşimize büyük bir teveccüh göstererek görevine devam etmesini istediler. Bende haddim olmayak buna katılıyorum. Mustafa kardeşimiz teşkilatçılığı çok iyi bilen bir isim. Alanya'da herkesi kucakladı ve bundan sonra da tüm Alanya'nın yanında olacaktır. En kısa zamanda inşallah yüz yüze görüşürüz. Katılım gösteren herkesi gönülden selamlıyorum. Alanya İlçe Teşkilat binamız gibi kongremizde tüm Türkiye'ye örnek olacaktır." şeklinde konuştu.

Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı dinlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın videolu mesajının kongredekilerle paylaşılmasının ardından teşkilatın bugüne kadar yaptığı faaliyetler video eşliğinde sunuldu. Sonra gelir-gider ve hesap raporu okundu. Daha sonra Ak Parti’nin yeni yönetimi partilileri selamlayıp hatıra fotoğrafı çektirdi.