Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
14 Ağustos 2001 de kara bulutların kabus gibi üzerimize çöktüğü zorlu günlerde, milletimizin geleceğini aydınlatmak için milletin partisi Ak Parti Türk ve Dünya siyaseti tarihinde yerini almıştır.
Kurucu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 14 Ağustos 2001 de “artık hiç birşey eskisi gibi olmayacak” ifadesiyle büyük değişim başlamıştır ve Ak Parti girdiği ilk seçimde tek başına iktidar olmuştur.
Ak Parti’nin davası binlerce yıllık bir davadır diyen liderimiz, Ak Parti’nin kuruluşundan bugüne her zaman; tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak söylemiyle büyük demokratik reformlar gerçekleştirilmiş, etnik ve mezhep temelli ayrımcılıklar yok edilerek demokrasinin standartlarında yükseltilmiştir.
2002 genel seçimleriyle başlayan Ak Partiiktidarlığı eğitimden sağlığa, ekonomiden  ulaşıma, sosyal devlet anlayışıyla her eve girip her vatandaşımıza dokunan sosyal devlet anlayışını uygulamıştır.
Ak Partinin şiarı samimiyettir.
Ak Partinin farkı gönül diliyle konuşmaktır.
Ak Partinin ayırt edici özelliği olduğu gibi görünmektir, diyen liderimiz öncülüğünde 2004 yerel seçim sonuçlarıyla, ülkenin her tarafına ayrım yapılmaksızın her il, her ilçe, köy ve yaylalara hizmetler ulaşmıştır.
Seveceğiz, sevileceğiz.
Biz bu yola vallah düşmanlık için girmedik.
Vallah sevmek için girdik,
Billah sevmek için girdik.
diyerek yola çıkan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde Güçlü ve Büyük Türkiye yolunda, bu kutlu davada, ülkemize ve milletimize hizmetle geçireceğimiz nice 19 yıllara.