Kanserin dünyada ölümler arasına bakıldığında 2. sırada yer aldığına dikkati çeken Doç. Dr. Keşkek; ”Kanser vücudumuzdaki bazı hücrelerin kontrolsüz çoğalarak diğer hücrelerin çalışmasına zarar vermesiyle oluşan bir hastalık türüdür. Zamanla bu hücreler diğer organların çalışmasını da bozabilmektedir. Kanser hastalığı erken teşhis edildiğinde bizlere %30 ile  %50 arasında bir tedavi şansı vermektedir.

Kanser bulaşıcı bir hastalık değildir!

Kanser hastalığının bulaşıcı bir hastalık olmadığını dile getiren Doç. Dr. Özgür Keşkek; ”Kanser hastalarından korkmaya gerek yok. Bu hastalar ile aynı evde yaşayabilir aynı eşyaları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kanserden korunma yolları nelerdir?

Kanserden korunma yollarına da değinen Doç. Dr. Keşkek; ”Günlük yaşamda alınacak birkaç basit önlem ile kanser riskinizi azaltmak mümkün. Öncelikle kanser riskini tetikleyen alışkanlıkların değiştirilmesi gerekmektedir. Kansere yol açtığı bilinen besin ürünlerinden sakınma, tuz, sigara ve alkolden uzak durma, bol su tüketme önemlidir. Ayrıca uzun süre ve tehlikeli saatlerde güneş altında kalmamak ve radyasyondan korunmak gerekmektedir. Açıklanmayan kilo kaybı, iştahsızlık, halsizlik, güçsüzlük, ses kısıklığı ve tuvalet alışkanlıklarındaki değişiklikler nadir de olsa kanseri ifade edebileceği için göz ardı edilmemesi gerekir

Kanserin belirtileri nelerdir?

Kanserin belirtileri hakkında bilgi veren Doç. Dr. Özgür Keşkek; ”Memede veya vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkan şişlik ve sertlikler, adet kanamalarının dışında olan kanamalar, kronik kabızlığı ve hazımsızlığı olan hastalar kanser açısından daha dikkatli olmalıdır. Kontrolsüz kilo kaybı, her zamankinden daha fazla hissedilen halsizlik şikayetleri, uykusuzluk problemleri var ise yine kanser açısından uyarıcı olmalıdır. Bunun dışında bulantı, baş ağrısı ve baş dönmesi gibi semptomlar da kanser belirtisi olabilir. Kanser hastalığında erken teşhis çok önemlidir. O yüzden rutin kontrollerinizi yaptırmak için hekiminize başvurmayı ihmal etmeyin. Bizler sağlığınızın takipçisi olmaya devam edeceğiz.“ diye konuştu.