Yeni tip Korona virüs Covid-19 salgını nedeniyle gecesini gündüzüne katarak çalışan sağlık personeline yerel yönetimden bir uygulama daha geliyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, 'Ulaşım ve zabıta daire Başkanlığı ile görüştük. Özellikle sağlık personelinin akşamüstü evlerine ulaşabilmesi için çalışıyoruz' dediği açıklamasında, "Yeni düzenlemeler kapsamında, özellikle sağlık personelinin, evlerine rahat bir şekilde ulaşabilmesi için, ulaşım zabıta ve ulaşımla ilgili kooperatiflerin özel ve devlet ayırmaksızın ilgili hastanelerle görüşme gerçekleştirip, hangi mahalleye hangi sağlık personelinin gideceğinin tespiti yapılıyor” şeklinde konuştu. Karadağ, “Sağlık personelimizin bizler için gece gündüz demeden çalıştığı gibi, bizde personelimizin evlerine ulaşmasını sağlayacağız” dedi. 

'SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL DUYMAMALI'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem Kampanyası'nı yorumlayan CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ “Bu yardımlaşmalar iyi yardımlaşmalar. Ancak, devletin bu konuda kesin bir tedbir alması gerekmektedir. Maddi imkanı olan tüm vatandaşlarımızın bu tür yardımları yapmaları çok çok doğru. Ancak, hem İslamiyet’te hem de, toplumumuzda sağ elin verdiğini, sol el duymamalı. Bu işler çok ayan, beyan yapılmamalı. Cumhurbaşkanı, böyle bir kampanyaya başladı, biz de devam edelim gibi bir tavır sergilemek doğru bir tavırdır” ifadelerini kullandı.

'DOĞRU DEĞİL'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin koronavirüs sözlerini yorumlayan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, "Cumhur İttifakı üyesi Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı Devlet Bahçeli’nin “Gripten ve trafik kazasından her gün şu kadar adam ölüyor, bir bardak suda fırtına kopartmayalım tavrı çok doğru  değildir. Cumhurbaşkanının söylediği gibi, toplumsal bir yara haline gelen virüsle ilgili tedbiri asla elden bırakmamak lazım” şeklinde konuştu.