Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Evde Sağlık Hizmeti Birimi zor durumdaki vatandaşları yalnız hissettirmiyor. Bakıma muhtaç hasta, engelli ve yaşlılara sağlık kontrolünden, öz bakıma, ev temizliğinden, tıbbi malzeme yardımına her türlü destek sağlanıyor.

PANDEMİDE SAĞLIK HİZMETİ KESİNTİSİZ SÜRDÜ

Evde sağlık hizmeti talebin daha da yoğunlaştığı salgın süresince devam etti. Sağlık ekipleri kayıtlı hastalarına rutin ziyaretlerini sürdürürken, pandemi sürecinde sokağa çıkamayan 65 yaş ve üzeri vatandaşların da yardımına koştu. Salgının Türkiye’de görüldüğü 11 Mart’tan bu yana evde sağlık, evde bakım,kişisel bakım, ambulans, hastane nakil gibi 15 bin 441 sağlık hizmeti gerçekleştirildi.

DOKTOR, AMBULANS VE TIBBI MALZEME DESTEĞİ

Doktor ve hemşireler tarafından periyodik olarak ziyaret edilen hastalar muayene edilerek, kişisel bakımları yapılıyor. Tıbbi malzeme desteği sağlanan hastalara, tansiyon takibi, enjeksiyon, tetkik için kan-idrar alma, pansuman gibi işlemler uygulanıyor. Hastaneye gitmesi gereken hastalar için ilgili bölümden randevu alınıyor. Bu kapsamda 2020 yılında 6 bin doktor ve hemşirelik hizmeti, 350 fizyoterapi hizmeti, 1916 bakım ve temizlik hizmeti, 2 bin 329 ambulans temini, 1573 hastane servis hizmeti, 693 ilaç yardımı hizmeti götürüldü. 30 diş muayene ve tedavi hizmeti verildi. 2 bin 500 hasta bezi, yatak koruyucu, pansuman malzemesi, 50 hasta yatağı, tekerlekli sandalye, walker gibi tıbbi malzeme temini sağlandı.