Alanya Hamdullah Emin Paşa (AHEP) Üniversitesi’nde akademisyen olan Köseoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sağlığın önemine dikkat çekti. Köseoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “4 Şubat Dünya Kanser Günü.Bugün vesilesiyle kanserle tanışmış olmak ne demek kısaca anlatmak isterim, doktorun bir cümlesiyle hayatların nasıl değiştiğini. Seni ele geçirmek isteyen kötü hücreler vücudunda savaşmaya başlar. Sen daha kendin yüzleşmemişken sevdiklerin üzülür. Sen de acını üzüntünü saklarsın. Onların da sen varsın diye özenli davrandığını bilirsin. Hep gülersin. Bazen gülüşünle hücrelere karşı savaş açarken, bazen gözyaşında saklanıverirsin.

Kendin bile farkında değilsindir, ama ölümle yüzleştiğin gerçeği ara ara yüzüne vurur. Üzülür gibi olduğunda, üzülmemen gerek diye ona üzülürsün. Tam saçın eline geldi diye üzülecek gibiyken, böyle de güzelim diye kendini teselli edersin. Geçti diye bayram edersin, ama bir de acaba korkun vardır ama defetmek için uğraşırsın. Durup üzülme iznin yok zaten.

Geçen sene bugün iyileşip Alanya'ya dönmüştüm. Oh hayatıma döndüm diye seviniyordum. Sonrası malum... "Hayata tutun, güçlü bir insansın! Harika bir kadınsın. Sen kazanacaksın. Hayata tutun. Geçecek " sürecine girdik sil baştan. Bunları söyleyip kenara çekildi herkes. Ağrıyan kaslarımdan, yok olan damarlarımdan, kemiklerimden, boş midemden, 3 kilometre öteden içimi kaldıran kokulardan, kanımın her damlasından acımasızca, izinsizce, korkutarak, hunharca nasıl geçecek kimse bilmedi... Güçlü , savaşçı, süper insan olmak istiyor muyum diye kimse sormadı bana. Valla hiçbiri olmak istemedim. Bence kimse de istememiştir durup dururken başına gelenleri... Ama milyonlarca insan var bu sürecin içinde olan. Yaşam mücadelesi veren. Mücadele ettikçe de kazanmaya doğru giden. Her anın kıymetini bilen."Milyonlarca şükürler olsun ki, Allah'ım bana yaşamak için bir şans daha verdi. Allah'ın sevdiği kulu ne demek şimdi daha iyi öğrendim. " Şimdiyse en büyük duam tamamen sağlığıma kavuşup, Alanya'ma dönmek ve yaşamak için elime geçecek üçüncü şansımı değerlendirmek. Şimdi sizin içinizi kemiren bir sürü dert var ya, söyleyin kemirmesinler. Sağlığınızın ve hayatınızın kıymetini bilin! Birilerine yardımcı olmaktan vazgeçmeyin. Bir gün o yardım bekleyen birilerinin siz olmayacağınızın garantisi yok.”