Alanya Belediyesi Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in talimatları doğrultusunda Alanya'da Corona Virüsü tedbirleri doğrultusunda yapılan çalışmaları anlattı.

Corona virüs salgınının ülkemizde görüldüğü ilk andan itibaren Alanya Belediyesi olarak Pandemi Eylem Planı oluşturduklarını açıklayan Erdoğmuş, "Kurumumuzda faaliyet gösteren pek çok birim ortak bir çalışma yürütmüşlerdir. Bilim Kurulu Kararları ,Sağlık Bakanlığının açıklamaları ve uygulama yönetmelikleri günlük takip edilerek izlenecek yollar ve yöntemler uygulamaya anında yansıtılmıştır. Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde dezenfeksiyon ekipleri kurularak şehirde insan temasının yoğun olduğu tüm alanlar dezenfekte edilmiştir. Dezenfeksiyon ekiplerimiz hem açık alanlarda hem de kamusal alanlarda çalışmalarını 7/24 sürdürmüşlerdir. Cadde ve Sokak dezenfeksiyonu hizmeti Temizlik İşleri Müdürlüğü araç filosuna yeni katılan Mikronsis isimli araç ile yapılmıştır. Mikronsis güçlü püskürtme özelliği ile geçtiği yerde metrekarelerce alanın dezenfeksiyonunu sağlamıştır.Ayrıca cadde ve sokakların ,halkın yoğun kullandığı pazaryerleri vb yerlerin yıkama işlemleri bu süreçte daha sık aralıklar ile yapılmıştır.Geçiş alanlarının temizliğini sağlamak amacı ile de şehrimizde bulunan 81 altgeçit haftalık periyotlarda yıkanmıştır. Kamusal alanlar ve Alanya Belediyesi ne ait 58 hizmet noktasında dezenfeksiyon işlemini kendi bünyemizde gerçekleştirmek üzere Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Dezenfeksiyon Ekibi kendi hizmet noktalarımızın yanında Adliye, Emniyet Müdürlüğü, Hastaneler, Nufüs Müdürlüğü gibi pek çok kamu kurumuna hizmet vermiştir ve halen devam etmektedir. Dezenfeksiyon işlemi şehirde temasın yoğun olduğu otobüs durakları, bankamatikler, otobüslerde de uygulanmıştır" dedi.

ERDOĞMUŞ RAKAMLARI AÇIKLADI

Erdoğmuş, "Zorlu geçen pandemi surecinde şehirde faaliyeti kısıtlanan işletmelere destek vermek amacı ile 55 Taksi durağı ve bağlı bulunan 836 taksi, 2 kez hizmet verilen 151 eczane, toplamda 480 adet minibüs ve servis araçları dezenfekte edilmiştir. Ayrıca Alanya belediyesi web sayfasına yerleştirilen Dezenfekte Talep Formu ile başvuru yapan tüm işletmelerimize dezenfekte hizmeti verilerek hijyen paketi desteği sağlanmıştır.Berber kuaför güzellik salonu spor salonları yeme içme yerleri ve daha pek çok işletme grubu dahil olmak üzere 110 günde 4200 adet dezenfekte hizmeti verilmiştir.

Ayrıca vatandaşlarımızın kıyafet dezenfeksiyonu yapmalarını sağlamak amacı ile Dezenfeksiyon Tüneli kendi imalatımız olarak yapılmıştır. Park Ve Bahçeler Müdürlüğü ocak ayında yürütmeye başladığı Parkların dezenfekte edilmesi projesi ile bu surece hazır başladı. İlgili genelgeler gereği parklar çocuk parkları mesire alanları ve bu alanlar içerisinde bulunan tuvaletler spor alanları temizlenip dezenfekte edilerek kapatıldı. Alan girişleri bariyerlerle kapatılıp ve uyarıcı levhalar asıldı. 1 Haziran'da başlayan normalleşme süreci sonrası yine ilgili genelgeler gereği parklar çocuk parkları mesire alanları tekrar temizlenerek dezenfekte edilerek hizmete açıldı.Müdürlük ekipleri tarafından tasarlanıp imal edilen sosyal mesafeli banklar Alanya geneline dağıtılmıştır.Hali hazırda kullanılan eski tip banklarımıza sosyal mesafe sağlayıcı tedbirler alınmıştır.Şehrimizde bulunan çocuk parklarımızda ki eski tip banklar için Nazım Hikmet’ten Necip Fazıl'a pek çok şairin şiirlerinin bulunduğu, sosyal mesafe kurallarının ve çevrenin öneminin anlatıldığı ek ekipmanlar ile tasarımlarında yenileme yapılmıştır" diye konuştu.

80 BİN MASKE ÜRETİLDİ

Erdoğmuş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pandemi sürecinin en önemli sarf malzemesi olan maske tedariğinin bir bölümünü satınalma yolu bir bölümü ise kendi üretimimiz ile gerçekleşti. Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü bünyesinde kurulan 15 kişilik ekipten oluşan maske dikim atölyesi günde 3000 adet maske üreterek şu ana kadar 80.000 maske üretimi yapmış olup, atölye faaliyetini devam ettirmektedir.

Üretim dışında Destek Hizmetler Müdürlüğü ve Özel Kalem Müdürlüğü koordinasyonun da toplam da 2 milyon maske satın alımı yaparak pandemi sürecinde gelen maske ihtiyacı karşılanmaya çalışmıştır ve halen dağıtımlara devam edilmektedir.Maske dağıtımında kamu kuruluşlarından gelen talepleri karşılanmasının yanında, Kırsal mahalle muhtarlarımıza 60.000 adet,Merkez mahalle muhtarlarımıza 90.000 adet dağıtım yapılmış ,Oluşturulan 4 ana hizmet binamızdan vatandaşlarımıza haftalık 10.000 adet ücretsiz maske dağıtımı yapılmaktadır.Ayrıca maskesiz girişin yasak olduğu 11 Pazar yerlerimizde Zabıta Müdürlüğü tarafından haftalık 22.000 maske dağıtımı yapılmıştır ve halen devam etmektedir.

ÇÖZÜM MASASI REKOR KIRIYOR

Maske ve eldiven kullanımı ile beraber bir çöp sorunu meydana gelmiş buna tedbir amaçlı olarak da Temizlik İşleri Müdürlüğü şehrin 259 noktasına Maske ve Eldiven atık kutusu yerleştirildi.

Pandemi sürecince zorunlu hizmet veren faaliyetine devam eden işletmeler Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından normal denetim programlarından daha sık bir şekilde denetime tabi tutulmuştur.Genel hijyen ve düzen denetimleri yanında pandemi ile ilgili çıkan yönetmeliklerin uygulamaları şehrimizde Zabıta Müdürlüğü tarafından alanda kontrolleri yapılmıştır ve halen devam etmektedir.

Bu sureçte yoğun mesai içinde olan bir bölüm de Çözüm Masası idi. Çözüm masasına 3 ayda 75 bin çağrıya cevap verilmiştir.Günlük 2000 çağrının geldiği ve personelimiz tarafından cevaplandırıldığı dönemler geçirdik. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile vatandaşlarımıza bire bir verdiğimiz hizmetlerimiz bu sureçte yoğun bir şekilde devam etti.65 yaş üstü vatandaşlarımızın

sokağa çıkma kısıtlamasında ihtiyaçları için Çözüm Masamıza ulaşmaları halinde Zabıta Müdürlüğümüz tarafından yardımcı olundu.

Tiyatro Müdürlüğü bunyesinde faaliyet gösteren Kütüphaneler evde kalan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızın kitap taleplerini evlerine ulaştırdılar.evlerden alınan kitaplar da kütüphane bünyesinde Kitap dezenfekte cihazında dezenfekte edildikten sonra raflara yerleştirildi.

Sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde, sokaklarda yaşayan evsiz vatandaşlarımızı da unutmadık. Onları, bulundukları yerden alarak belirlediğimiz bir otele yerleştirildi ve iaşeleri karşılandı. Bu dönemde 41 vatandaşımıza barınma sağladık.

Koronavirüs nedeniyle Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze başvuru yapan ihtiyaç sahibi 1990 aileye sosyal yardımlarımız ulaştırıldı. Bu sayıyla birlikte toplam 6400 ihtiyaç sahibi aileye ulaşarak onların bir nebzede olsa sıkıntılarını giderilmesi sağlandı.

Kaymakamlık bünyesinde ihtiyaç sahibi kişilere yapılan maddi yardımların ulaştırılmasında Zabıta Müdürlüğü ekipleri teknik destek sağlamıştır.

Bunların yanında ;Alanya Belediyesine ait mülklerde Kira ödemelerinde öteleme sağlayarak esnafa destek olunmuştur.

Süreçten bire bir etkilenen bir kesim de sokak hayvanlarımızdı. Bunun için de 172 bölgede Sokak hayvanlarımız için besleme alanı oluşturduk.

Vatandaşların bir nebze olsun hoş vakit geçirmesini sağlamak amaçlı sosyal medya üzerinden Youtube kanallımızdan diyetisyen, psikolog ve spor hocaları öneri yayınları düzenledik. Sokak konserleri, açık hava sinemaları ve açık hava maç yayınları gibi ile etkinlikler de yine verilen hizmetlerimizden di.

Pandemi Salgınıyla Mücadele Kapsamında 2,5 milyon TL harcama yapılmıştır."

Kaynak: Alanya Özgür Medya