Korona virüs tedavisi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, geçtiğimiz günlerde Memorial Hastanesi’nden Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sevk edilmişti. Memorial Hastanesi’nde tedavi sürecinde bazı ihmaller yapıldığı öne sürülmüştü. Konuyla ilgili açıklama, Antalya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Akaydın’dan geldi.

Akaydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Muhittin Böcek Başkanımızın sağlığı ile ilgili bazı haksız duyumlar almış bulunuyorum. Öncelikle iki yıl önce rahmetli olan eşimin tedavisini de başarıyla yürüten Memorial Antalya Grubu’nun Sayın Başkanı da aynı titizlikle tedavi ettiğinin tanığıyım.

Diğer taraftan bilinmelidir ki, yoğun bakım hastaları bağışıklık sistemlerinin bozulması nedeniyle kolaylıkla enfekte olabilmekte, hatta vücutta doğal olarak yaşayan mikroplar zararlı hale gelebilmektedir. Dolayısıyla Muhittin Başkanımın yaşadıkları da benzer bir durumdur. Sağlık kurumlarının hedef gösterilmesi yakışıksız olup, halkımızın hekimlere ve sağlık kurumlarına olan güvenini sarsmaya yol açmaktadır. Antalya’nın bütün yoğun bakım üniteleri donanımlı hekimlerce yürütülmektedir.

İnancımız Muhittin Başkanımızın en yakın zaman sağlığına kavuşacağıdır. Dualarımız onunla…”