Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek'in son durumu hakkında ;

Bilinci tamamen yerindedir, akciğerlerindeki enfeksiyon devam etmekte olup kontrol altındadır. Trakeostomisi (Solunum borusundaki delik) ile solunum makinesine bağlıdır ve solunum makinesi ihtiyacı devam etmektedir. Uzun suredir Yoğun Bakım'da olması ve geçirdiği diğer enfeksiyonlar nedeniyle oluşan kas güçsüzlüğü nedeniyle solunum kaslarının henüz yeterince güçlenememesi dolayısıyla, solunum makinesinden henüz ayrılamamıştır. Kas güçlendirilmesi amacıyla Fizik Tedavi uygulanmakta olup kol ve bacak hareketleri giderek düzelmektedir.

Bu güzel bayram gününde paylaşmaktan mutluluk duyarım ki, şu ana kadar tedavisine katkı sağlayan tüm hekim ve hemşire arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla Sn. Böcek son derece olumlu bir iyileşme dönemindedir.

İnancım odur ki bir süre sonra tamamen solunum makinesinden ayrılabilecek ve belli bir Fizik Tedavi döneminden sonra normal yaşantısına dönebilecektir.

Kuskusuz Yoğun Bakım’da yatan her hastada kısa surede olumsuz değişiklikler görülebilmektedir. Böyle bir gelişme ile karşılaşmayacağımızı umuyorum. Bu vesile ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.”