Hastane bünyesinde 2020’de yapılan hizmetlere dair ALKÜ konferans Salonu’nda sunum gerçekleştiren Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı ALKÜ’ nün sadece bir sağlık hizmet sunucusu olmadığını belirterek hizmet sunumu yanı sıra eğitim faaliyetleri yürüdüklerini kaydetti. Başhekim Lakadamyalı 5 Ekim Günü’nün hastane için çok önemli milat bir gün olduğa dikkat çekerek, 5 Ekim’den itibaren hastanede oluşturulan tam donanımlı eğitim salonları içerisinde kliniklerde hekimlerin eğitimlerini görmeye başladıklarını belirti.

Lakadamyalı, “Kadromuza baktığımız zaman ebetteki üniversitemizin rektörü Sayın Ekrem Kalan’ın desteği ile birlikte şu anda hastanemizde 11‘i profesör, 14 doçent ve 28 doktor öğretim üyesi kadrosuyla Antalya’nın doğusundaki tek ve en önemli hekim kadrosuna sahip bir merkez halline dönüşmüş olduk “ diye konuştu. Ayrıca toplam yardımcı sağlık personelimizle birlikte 190 civarında hekimiz var diyen Lakadamyalı toplamda 1337 sağlık çalışanımızla birlikte hizmet verdiklerini söyledi.

Hastanede verilen sağlık hizmetleri bölümlerinden de bahaneden Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı ayrıca hastanede verilen eğitim sertifikalarının önemine de dikkat çekti.
Lakdamayalı, “Bizim başlangıçta ilik söylediğimiz unsurlardan bir tanesinde şu 50 bin nitelikte sağlık hizmeti vermek istiyoruz ve bu sağlık hizmetinin spektrumunu yelpazesini genişletmeye çalışıyoruz. Bu genişletme çapamız içerisinde en önemli eksik olan düzeltmeye çalıştığımız unsur tabi ki kalbi merkeziydi neden şundan dolayı başka sağlık unsurlarından sonra en sık karşılaşılan sıkıtılar kalple ilgili belirli yaş düzeyinde dehada sık görülen sağlık sıkıntısı.” diye konuştu.