İSTANBULLU MİSAFİRLER

Antalya'da koronavirüs pozitif çıkan kişilerin daha çok İstanbul'dan gelen temaslılar olduğunu dile getiren Dr. Ünal Hülür, "Türkiye'ye yayılımı da daha çok İstanbul'dan. İran ve Irak bölgesinden ise Antalya'da yok. İstanbul'dan gelenlerle temas etmiş şeklinde. Buraya gelene soruyoruz, İstanbul'da pozitif bir vakayla teması olmuş. 10 gün önce İstanbul'dan bir misafiri gelmiş, yemek yemişler ve gitmiş. Sonradan öğreniyoruz ki İstanbul'daki o kişi pozitif. Bu şekildeki hikayeler hem Antalya'da hem de Türkiye'deki bir çok yerde böyle" dedi.

'BİRİ ALANYA’DA 25 PANDEMİ HASTANESİ KURULDU'

Sağlık İl Müdürü Hülür, Antalya'da koronavirüs tespit edilen hastaların tedavileriyle ilgili 25 pandemi hastanesi belirlendiğini ve pozitif çıkan hastaların bu hastanelerde tedavilerinin devam ettiğini de dile getirdi. Hülür, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kepez, Alanya, Akdeniz Üniversitesi ve özel hastaneler gibi toplam 25 pandemi hastanesinde yoğun bakım, yatak sayısı gibi her türlü altyapının da hazır olduğunu kaydetti.

SICAKTA ÖLÜYOR AMA NEMİ SEVİYOR

Virüsün sıcak havada yaşamadığına yönelik açıklamalar hakkında da bilgi veren Dr. Hülür, “Virüsün 26 derecede yaşamadığı söyleniyor ama burada önemli olan 8-12 haftalık bir enfeksiyon haritası var. Antalya sıcak olması anlamında avantajlı ama virüs nemi de seviyor. Sıcaklar artacak, sıkıntı yok dememek lazım. Burada önemli olan, bir araya gelindiğinde bulaşma artıyor. Şu anda kimde var bilemezsiniz. Hiç semptom olmadan geçiren insanlar olur. O yüzden evde kalmak ve sosyal mesafeyi korumak ve hijyene çok dikkat etmek gerekiyor" dedi.