Edinilen bilgiye göre, Manavgat Emek Mahallesi'nde ikamet etmekte olan bir aile, bir buçuk ay kadar önce özel izinle Ankara’ya gitti. 1 Haziran Şehirlerarası giriş çıkış yasağının kaldırılması sonrasında Manavgat’a geri dönen ailenin fertlerinden 3’nün rahatsızlanması sonucu bu kişilere Covid-19 testi yapıldı. Yapılan test sonuçlarının pozitif çıkması ile birlikte ailenin diğer fertleri ve temasta bulundukları yakınlarına da test yapıldı. Diğer aile fertlerinin ve yakınlarının test sonuçlarının beklendiği öğrenildi.

1 Haziran itibariyle son olarak 15 ilde devam eden seyahat yasaklarının kaldırılmasıyla birlikte şehirlerarasında hareketlilik artmaya başladı. Yasağın kalkması ve havaların ısınmasıyla büyükşehirlerden Anadolu şehirlerine, tatil beldelerine de yolculuklar başlamış oldu. Şehirlerarası bu hareketliliğin artması, sosyal mesafe, maske kurallarına uyulmaması vatandaşı tedirgin etmeye başladı.

Yetkililer konu ile ilgili vatandaşları uyararak daha dikkatli olmalarını istedi. Henüz Pandemi döneminin sona ermediğini mecbur kalmadıkça şehir dışına çıkılmaması, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulması gerektiğini hatırlattı.

Kaynak: Haberci07