ÖZEL HABER

Alanya’da korona virüse karşı aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sırası gelen vatandaşların randevu olmadan da aşı olabileceğinin açıklanması sonrası vatandaşlar hastanelere ve sağlık ocaklarına akın ederek aşılarını yaptırmaya devam ediyorlar.

ALKÜ 70 BİNE YAKLAŞTI

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bugüne kadar 47 bin 780 tanesi Biontech ve 20 nin 461 tanesi Sinovac olmak üzere 68 bin 241 kişiye aşı yapıldığı belirtildi. Yedi Gün Haber’in elde ettiği verilere göre bu oran Alanya’daki toplam aşılamanın çok büyük bir kısmını oluşturuyor.

AİLE HEKİMLERİ NEREDE?

Alanya’da bir çok vatandaş, aşılama çalışmaları kapsamında aile hekimlerinin gerekli çalışmayı yapmadıklarını belirttiler. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aile hekimlerinin de aşı yapacağını açıklamasının ardından Türkiye’nin dört bir yanındaki aile hekimleri aşılama çalışmalarına başladılar. Ancak Alanya’da durum iç açıcı değil.

“HASTANELERDE KALABALIK OLUŞUYOR”

Alanya EAH Bayramda 11 Bin 467 Hastaya Sağlık Hizmeti Sundu Alanya EAH Bayramda 11 Bin 467 Hastaya Sağlık Hizmeti Sundu

Alanya’daki 100’den fazla olan aile hekiminden yalnızca 4-5 tanesinin aşılama yaptığı öğrenildi. Vatandaşlar bu duruma tepki göstererek, “Doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza bu süreçte saygımız sonsuz. Ancak korona virüsü bitirmeye çok yaklaşıldı. Daha fazla can kayı yaşanmadan aşılama çalışmalarının bitmesini umuyoruz. Alanya’da ise 10 aile hekimi bile aşı yapmıyor. 100’lerce aile hekiminden neden sadece 4-5 tanesi aşı yapıyor. Hastanelerdeki yığılmalar da bu yüzden oluyor. Aile hekimlerinin biraz daha aktif edilmesi ve hastanelerdeki kalabalığın azaltılması gerekiyor.” dediler.