Alanya’da yaşayan 54 yaşındaki Muharrem Şengün, 4 kez idrar kanalında daralma rahatsızlığı nedeniyle operasyon olmasına rağmen şikayetlerinden kurtulamayınca Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Murat Uçar’a başvuruda bulundu. Yapılan tetkikler sonucunda Şengün’ün idrar yolunda 7 santimlik bir daralma tespit edildi. Hastanın da onayı alınarak Alanya’da ilk kez gerçekleştirilen üretroplasti (üretra darlığı onarılması) ameliyatına karar verildi. Hastanın ağız mukozasından alınan parça idrar kanalındaki darlık olan bölgeye nakledildi. 

Başarılı geçen operasyon sonrası Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Aslan ve hekim Dr. Öğr. Üyesi Murat Uçar hastayı servisinde ziyaret etti. Operasyon hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Uçar, ”Hastamız bize idrar yaparken zorlanma, kesik kesik idrar yapma, sık sık idrara çıkma, idrar akış hızında azalma şikayetleri ile başvuruda bulundu. 5 yıl önce prostat sonrasında 4 kez idrar kanalında daralma şikayeti üzerine ameliyat edilen Muharrem Beyde;  yapılan tetkikler sonucunda idrar yolunda 7 santimlik bir daralma saptadık. Hastanın da onayını alarak ağzının içinden,  yanak mukozasından aldığımız dokuyu idrar kanalına naklederek oluşan darlığı başarılı bir şekilde düzelttik. Hastamız Muharrem Şengün’ün genel durumu iyi. Hastamızın taburcu işlemlerini ameliyat sonrası birkaç gün içersinde geçekleştireceğiz.“ dedi.

Hizmet ağının günden güne arttığına dikkati çeken Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan, “Hastanemiz ve üniversitemiz halkımızın sağlık sorunlarını şehrimizde çözmek, başka illere olan sevkleri önlemek adına çalışmalarını sürdürüyor. Her branşta, alanında yetkin üniversitemize ve Alanyamıza güç katacak hekimleri bünyemize katmaya devam ediyoruz. Bu şekilde tedavi bekleyen hastalarımız artık hastanemiz bünyesinde tedavi olabileceklerdir. Emeği geçen hekim arkadaşımıza başarılarından dolayı teşekkür ederim.” diye konuştu

Alanya için büyük kazanç olduğunu belirten Başhekim Prof. Dr. Lakadamyalı, ”Modern teşhis araçları ile doğru tanı ve tedavi metotları kullanarak zamanında, kaliteli, güvenilir sağlık hizmeti sunmak adına üniversitemizle yönetişimsel yapılanmalarımız devam edecektir. Emeği geçen herkese teşekkür eder, hastamıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım.“ dedi. 

Hasta Muharrem Şengün ise yıllardır çektiği çilenin son bulduğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek sağlığına kavuşturan doktoruna ve ekibine emeklerinden dolayı teşekkür etti.