Alanya Belediyesi Çevre Koruma Ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde 6 ekip, 18 uygulayıcı personel  ile oluşturulan, dezenfeksiyon ekibi 10 mart 2020 tarihinden bu yana düzenli olarak dezenfeksiyon çalışmaları yürütüyor. Ulv cihazları ile ileri teknolojide dezenfeksiyon işlemi gerçekleştiriyor.

BAKANLIK ONAYLI

Alanya Belediyesi'ne ait olan tüm hizmet binaları, kültür merkezi, kütüphaneler, pek çok farklı bölgede bulunan hizmet şantiyesi, depolar kullanım yoğunluğuna göre dezenfekte ediliyor. Alanya Belediyesi hizmet noktalarının yanında halkın yoğun kullanımda olduğu Kamu kurum ve kuruluşları da Sağlık Bakanlığından onaylı kimyasallar ile dezenfekte ediliyor.

DEZENFEKTE EDİLMEYEN YER KALMADI

Toplum sağlığının önemli unsuru olan ve hizmette devamlılığı önem arz eden Devlet Hastanesi ve 151 eczanenin de dezenfekte işlemini tamamladı. Korona mücadele planlamasında kendi koruyucu tedbirlerini alan ekipler, vatandaş için 335 noktada hizmet verdi. Koruyucu malzeme kontrolü ateş ölçümleri ve bilgilendirme tekrarlarını yapılarak personel dezenfekteye hazırlanıp hizmet veriyor.