ÖZEL HABER

Alanya’nın Bektaş Mahallesi’nde bulunan Benliler Deresi Şelalesi adeta gizli bir cennet. Alanya halkının çok bilmediği şelale ve dere; görenleri kendisine hayran bırakıyor. Bektaş Mahallesi Benliler Sokak’ta bulunan ve Benliler Deresi’nin üzerinde bulunan şelale ve çevresindeki çok yıllık ağaçlar adeta bir doğa harikasını oluşturuyor.

Bazı vatandaşların piknik yapmak için tercih ettiği yer, geceleri ise evsizlere ev olmuş durumda. Şelale yanındaki çok yıllık ağaçların kovuklarında evsizler adeta kendilerine bir yaşam alanı oluşturmuşlar. Alanya şehir merkezine sadece 5 dakika uzaklıkta olan ve şehre en yakın şelale olan Benliler Deresi Şelalesi için bölge halkı yetkililerin çalışma yapmasını istiyor.

MOLOZ ALANI OLMUŞ

Benliler Deresi ve çevresine birçok kendine bilmez tarafından her gün moloz dökülüyor. Şelale yanındaki çöp yığınlarını ise belediye ekipleri temizliyor ancak her gün dökülen moloz nedeniyle bu temizlik çalışması da yetersiz kalıyor. Şelale ve dereye sürekli bakım yapılmasa bu molozlar yüzünden doğa harikası bir yerin daha kaybolması içten bile değil. Kamu alanı olan şelale ve dere için bölge halkı da vatandaşların daha bilinçli olmasını istiyorlar.