Alanya siyasetinde bu hafta yine sular durulmadı. Neler yaşandı, kim ne söyledi? Hepsi haberimizde…

HAFTANIN OLAYI: VALİ KARALOĞLU’NUN VEDASI

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, bu hafta yayınlanan kararname ile Diyarbakır’a atandı. Antalya ve Alanya’da oldukça sevilen, yaptığı başarılı çalışmalarla herkesin gönlünde taht kuran Karaloğlu’nun vedası haftanın olayı oldu. Alanya’daki tüm siyasiler, Münir Karaloğlu’na veda mesajları yayınladılar. Rizeli olan Vali’nin gitmesi, en çokta Alanya’daki Rizeli isimleri fazlasıyla üzdü.

Gözler ise şimdiden; Karaloğlu’nun yerine gelecek olan, Ersin Yazıcı’ya çevrildi.

ZAVLAK’IN ÇIKIŞINA, YANIT TÜRKDOĞAN’DAN GELDİ

Haftanın en önemli olaylarından birisi Alanya Belediye Meclisi’nin İYİ Partili Üyesi Hacı Mevlüt Zavlak ve MHP Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Türkdoğan arasındaki Ayasofya atışması oldu.

Genç meclis üyesi Hacı Mevlüt Zavlak, Twitter’dan yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Ayasofya’nın cami yapılması konusunda açıklama yapan Hacı Mevlüt Zavlak, “Siz fabrika açıp, millete iş, aş verin. Biz namazı Sultan Ahmet’te de kılarız. Millet uyandı. Değil Ayasofya’yı, Notre Dame Katedralini bile hizmete açsanız, gideceksiniz.” dedi.

Zavlak’ın bu sözlerine ise yanıt, MHP’li Mustafa Türkdoğan’dan geldi. İlçe Başkanı Türkdoğan, haftalık basın açıklaması sırasında Zavlak’ı üstü kapalı eleştirerek, “Fetih Süresi okunmasından, Ayasofya'nın ibadete açılmasından hiçbir Müslüman Türk'ün rahatsız olmaması lazım." dedi.

APAYDIN SERT ÇIKTI, CAFER HOCA YANIT VERDİ

Geçtiğimiz hafta olduğu gibi İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı’nda sular durulmadı. Kongreye yaklaşılan günlerde Yücel Apaydın ve Hilmi Er destekçileri arasındaki gerilim tırmanmaya devam etti. Yücel Apaydın hakkında çıkan, “üye sildirdi ve kongre öncesi haksızlık yapıyor” söylemleri sonrası Apaydın bir açıklama yaparak, “Arkadaşlar heyecanlı belki ama bu söylemlerinin emekleriyle takdir toplayan teşkilatımızı ve partimizi zarara uğrattığını unutmamalıdır.” dedi. Bu konuda algı yaratmak isteyen kişileri vurgulayarak, ”Oturmak istedikleri yere pislik atmasınlar, çünkü pislik attıkları yere belki kendileri oturacak.” diye konuştu.

MHP’nin eski yüzlerinden olan ve şu sıralar İYİ Parti’de siyasete uzaktan devam eden Cafer Uyar’dan, Apaydın’a üstü kapalı bir gönderme geldi. Cafer Uyar, Apaydın’ın “pislik” söylemini hedef alarak yaptığı paylaşımda, “Piknik yaptığı yeri kirleten piknikçilerin kendisinden sonra piknik yapacaklara ‘yerlere çöp bırakmayın, çevreyi kirletmeyin’ diye akıl verme hakkı olmaz.”  dedi.

TOKLU VE YÜCEL ARASINDA EĞLENCELİ PASLAŞMA

Haftanın son gününde Başkan Yücel’in İnstagram hesabında yaptığı bir paylaşıma, Alanyaspor taraftarı gençler maçları dev ekrandan, canlı izlemek istediklerini yazdılar. Gelen onlarca mesaj sonrası, AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Toklu’da “Başkanım gençlerin isteğini duydunuz, top size.” dedi.

Toklu’nun bu paylaşımı sonrası Adem Murat Yücel’de bir yorum yaparak müjdeli haberi tüm Alanya’ya verdi. Yücel yorumunda şu ifadeleri kullandı:

“Madem öyle, gençlerimizin isteğini kırmayalım Mustafa Başkanım. Önce pazartesi akşamı belediye binamız arkasında başlatacağımız arabalı sinema günlerinde buluşalım. Salı günü ise Fenerbahçe-Trabzonspor, Perşembe akşamı da formalarımızı giyip Alanyasporumuzun Antalyaspor ile Ziraat Türkiye Kupası final yolunda vereceği mücadeleyi hep birlikte izleyelim.”

Bu eğlenceli paslaşma yine Alanya halkına yararken, ikili arasındaki her geçen gün artan iyi ilişki dikkatlerden kaçmadı.

TULUK, TURA DEVAM EDİYOR! AK PARTİ’YE GİDİLECEK Mİ?

Gelecek Partisi Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Hüseyin Tuluk ve yönetimi, Alanya’daki siyasi partileri ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret ettiler. Gelecek Partisi’nin Alanya’da tek ziyaret etmediği yer ise AK Parti oldu. 2 haftadır süren ziyaret turlarında sıra AK Parti’ye gelecek mi merak edilmeye devam ediyor.

KAYHAN BALTA, ZİYARTELERE DEVAM EDİYOR 

Meclis Üyesi seçilmesinin ardından bir anda Alanya siyasetinin baş aktörü olan Kayhan Balta, bu hafta da boş durmadı. Ziyaret edilmedik esnaf bırakmayan Balta, özellikle Mahmutlar bölgesinde yaşayan vatandaşların sevgilisi haline geldi. Kayhan Balta’yı bu hafta üzen olay ise Vali Münir Karaloğlu’nun gitmesi oldu. İkili arasında oldukça sıkı olan bağların, bu atamaya rağmen kopmayacağı ise kesin…

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞIYOR

CHP’li Erkan Demirci, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya sorumlusu gibi çalışmaya devam ediyor. Alanya’daki her hizmeti yakından takip eden Meclis Üyesi Demirci, “Büyükşehir çalışıyor” diyerek yaptığı paylaşımlarla hizmetleri duyuruyor. Demirci’yi görenler “İki dönemdir, hiç durmadı arı gibi çalışmaya devam ediyor.” diyorlar.


Siyasetin Nabzı her Cuma, İnternet Gazetemiz yedigunhaber.com'da