ÖZEL Haber – Sibel Sönmez

Kızılay Alanya Şubesi’nden Kadın Kolları Başkanı Hanife Özen ve gönüllüler ile birlikte bir gün geçirdik. Alanya’da sayılarının oldukça fazla olduğunu bildiğimiz yardıma muhtaç ailelerden yalnızca bir tanesinin acısını paylaştık.  İyilik elçisi Başkan Hanife Özen’in  ‘Alanya’nın öteki yüzü’ diye tabir ettiği yardıma muhtaç aileleri, biz de yakından gördük.

 10 günlük bebek annesi olan B.K.(21)’in evine yapmış olduğumuz ziyarette gördüklerimiz ise bizi derinden etkiledi.



ZOR ŞARTLARDA YAŞAM MÜCADELESİ

B.K. (21) Kestel Mahallesi’nde eşiyle beraber bir binanın bodrum katında yaşıyor. Maddi zorluklardan dolayı birikmiş olan kiraları, Kızılay Alanya Şubesi aracılığıyla ödenmiş, bebeğin ihtiyaçları karşılanmış, B.K.’nin eşine iş bulunmuş. Ancak hala yaşayacak doğru düzgün bir evleri yok. Yaşadıkları ev bodrum katta, bir ahırın hemen bitişiğinde duruyor. Eve sık sık akrep ve yılan girdiğini belirten B.K.’nin kayınvalidesi, 'kendisinin de aynı durumda olduğunu, elinden gelen her şeyi yaptığını ancak, kendi eşinin de pandemi döneminde işten çıkarıldığını ve yeterince destek sağlayamadığını' söylüyor.



“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Bu ailenin yaşadıklarını, şu an ki durumlarını gördükçe içimiz parçalanıyor. Evde yerler devamlı olarak çamur. Gerçekten o evde yaşamak hele küçük bir bebeğin yaşaması imkansız.

Bu ailenin dramına ortak olan isim ise Kadın Kolları Başkanı Hanife Özen. Meclis Üyesi Emine Çalış ve birçok hayırsever vasıtası ile yardımların yapıldığını belirten Özen, sanki aileden biri gibi yaklaşıyor. Anne ve kayınvalidenin Kızılay Kadınlarına umut dolu gözlerle baktıklarını görebiliyoruz.

Yapılan yardımlar hakkında da konuşan Özen, “Biz elçilik görevimizi yerine layıkıyla getirebilmek, aldığımız sorumluluğun hakkını vermek için var gücümüzle çabalıyoruz. Ancak sadece bizim çabalamamız yeterli değil, burada Alanya halkına büyük sorumluluk düşüyor. Biz yüce gönüllü insanları tanıdıkça bu işe daha sıkı sarılıyoruz.” diyor.

Şimdi tek sorun bu aileyi düzgün bir eve geçirmek ve o çocuğun rahat büyümesini sağlamak. Kızılay Alanya Kadın Kolları bu aileye yeni bir ev ve yeni eşyalar temin edebilmek için iyilik sever, gönüllüleri arıyor. Bu noktada tek yapabileceğimiz Kızılay ve hayırseverlere güvenmek.

Hanife Özen ve ekibine bize bu iyilik hareketinde yer verdiği için gönülden teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyor, kendisine bu yolda başarılar diliyoruz.