Öğrencilerde okuma alışkanlığını pekiştirmek için lise 1,2,3 ve 4. sınıflara yönelik MÜSİAD Antalya Kadın Komisyonu ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği çerçevesinde düzenlenen “Beraber Okuyalım” kompozisyon yarışması ödül töreni düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrenciler, Merhum Doğan Cüceloğlu’nun “VAR MISIN? ” kitabını okuyarak kitap hakkında kompozisyon hazırladılar. Gerçekleştirilen ödül törenine Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Başkanı Boğaçhan Göksu, MÜSİAD Antalya Kadın Komisyonu Başkanı Neslihan Yalçın ve protokol üyeleri katıldı.

İnşallah Önümüzdeki Süreçte Okullarımızda Gençlerimizle Daha Fazla Buluşacağız

MÜSİAD Antalya Kadın kollarının düzenlediği etkinlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Yazıcı; “Burada sizlerle böyle güzel ve örnek bir etkinlikte birlikte olmaktan çok mutluyum. En sevdiğim, en çok bulunmak istediğim salonlar okullarımızın salonlarıdır. Çünkü buralarda geleceğimizin teminatı gençlerimizle bir araya gelip sohbet etme, etkinlik yapma imkânı buluyorum. Ama pandemiden dolayı bir yılı aşkın bir süredir çok az bir araya gelebilmekteyiz. İnşallah pandeminin hayatımızdan çıkmasıyla okullarımızda gençlerimizle daha fazla buluşacağız. Özlem duyduğumuz günlere geri döneceğiz.” dedi.

Alanya, En İyi Piyanistlerini Arıyor Alanya, En İyi Piyanistlerini Arıyor

Gençlerimize Okuma Alışkanlığı Kazandıracağız

Meslek hayatı boyunca kendini en mutlu hissettiği programların okullarda öğrencilerle buluştuğu etkinlikler olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Meslek hayatım boyunca en mutlu olduğum, kendimi en mutlu hissettiğim zaman okullarda öğrencilerle buluşmak oldu. ‘Beraber Okuyalım’ projesi çok önemli örnek bir proje. Okumanın dinimizin ilk emri olduğunu hepimiz biliyoruz. 30 yıllık meslek hayatımda bu felsefeden hiç ayrılmadım. Bulunduğum her yerde okuma adına okuma alışkanlığı kazandırma adına çeşitli gayretler içerisinde bulundum. Yeni bir Milli Eğitim müdürümüz var. Çok heyecanlı ve istekli. Bende çok heyecanlı ve istekliyim. Bu konudaki heyecanımı hiç kaybetmedim. Ama pandemi koşulları bizim buluşmamıza müsaade etmedim. Ben isterdim ki, bu okulun salonunda gençlerimizle kitap okuyup sohbet edelim. Genel olarak yaptığım ve yapmaktan çok haz duyduğum bir etkinlik. Böyle güzel etkinliklere MÜSİAD ve diğer sivil toplum kuruluşlarının da katkı sunmasından çok memnunum. Hepinizin huzurunda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Önümüzdeki sezon normal olarak okullarımızı açtığımızda tüm okullarımızda okuma saatlerimizi gerçekleştirerek gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırmak adına faaliyetler yürüteceğiz. Hep birlikte ortak çalışmalarla ‘Antalya Okuyor’ dedirteceğiz.” şeklinde konuştu.

Tören sonunda Vali Yazıcı “Beraber Okuyalım” kompozisyon yarışmasında dereceye giren Sema Kara, Rüveyde Dündar ve Elif Kulakçı’ya ödüllerini takdim ederek başarılarının devamını diledi.