Oyunla ilgili Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) açıklamalarda bulunan Alanya Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, “Pandemi sürecini beraberce atlatıyoruz. Bu süreçte tiyatroya zorunlu olarak ara vermiştik ama sosyal medya üzerinden belediye tiyatrosu olarak öyküler ve masallar paylaştık. Hem yetişkinler için hem çocuklar için çok güzel bir proje gerçekleştirdik. Çok güzel takipçi sayılarına ulaştık. Çok güzel olumlu tepkiler aldık. Esas işimiz tiyatro, oyunlar. Biz de temmuz ayının başı itibariyle sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek provalara başladık. Tiyatroda ne kadar dikkat edilebilirse o kadar dikkat ederek provalarımıza başladık. Yeni bir yönetmenimiz geldi. Çok iyi, kaliteli yönetmenimiz geldi. Yunus Emre Bozdoğan hocamız. Pandemi süreci bir şekilde olumlu giderse oyunlarımıza da eylül ayında programlamaya başlıyoruz. Programımız da köylerde okullarımız,  çocuklarımız için yaptığımız projeyle başlamak istiyoruz.  Köy çocuklarına Çözüm Masası aracında sunduğumuz Pinokyo oyunu ve bir çocuk oyunu ile gidip çocuklarımız bu zor süreçten daha sonra onları yaşama daha kolay bağlamak için de bir nebze de katkımız olsun. Ekim ayı itibariyle de bir aksilik olmazsa tiyatrolarımızı açmayı planlıyoruz.

“SEYİRCİLERİMİZLE SABIRSIZLIKLA BULUŞMAYI DİLİYORUZ”

Sanat Yönetmeni Esra Tığlı Kutertan da, "Tiyatromuz ekim ayında perdelerini yeniden açmayı planlıyor. Bir an önce seyircilerimizle sabırsızlıkla buluşmayı diliyoruz. İlk oyunumuz ‘Kafkas Tebeşir Dairesi.’ Bertolt Brecht’in yazdığı epik tiyatronun önemli eserlerinden biri olan bu oyunda bütün oyuncu kadromuz bir arada çalışıyor ve seyircinin karşısına çıkıyor olacak. Heyecanlıyız. Yeni bir oyun, yeni bir yönetmen. Yeni bir bakış açısı bizim için çok değerli” dedi.

“SEYİRCİLERİMİZİ BEKLERİZ”

Yönetmen Yunus Emre Bozdoğan ise, “Çalıştığımız oyun Kafkas Tebeşir Dairesi. Brecht’in yazdığı ve Çin öyküsünden yola çıkmış. Sonuçta insanların emek zenginliği ve emeğin önemini anlatan bir oyun. Oyunun provalarına yeni başladık. Korona virüs nedeniyle uzun süredir tatil ya da bir şey yapamama durumundayken, şu ada yavaş yavaş çalışmalarımız başladı. Çok dikkatli bir şekilde çalışmak zorundayız. Bu her an pik yapabilir. Bu düşünceyle önlem alarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Şimdilik öngördüğümüz çalışma programı şöyle. 10 gün kadar masa başı çalışmasını bitirdikten sonra biraz aralıklı oturduktan sonra biraz ara vereceğiz. Aradan sonra da sahne üstünde uygulamalı olarak çalışmaya başlayacağız. Eylül sonu ekim başı prömiyer yapacak şekilde bu oyunun çalışmalarına başladık. Bu çalışmalar önlem alınarak devam edilecek. Karantinada, kampta gibi özen göstererek çalışmaya gayret ediyoruz. Ekim başında seyircilerimizi bekleriz” ifadelerini kullandı.