Yedi Gün Haber dün sabah saatlerinde refüj sulaması nedeniyle ıslanan yolda kayarak düşen ve ağır yaralanan bir kazayı okuyucuları ile paylaşmıştı. Haber, Alanya çapında büyük yankı uyandırırken, pek çok vatandaş yetiklilere adeta isyan etti.

Refüj ve yeşillik bölgeleri sulamak için yapılan sistemleri eleştiren vatandaşlar, konuyla ilgili yüzlerce yorum yaparak, yetkilileri göreve davet ettiler. Özellikle motosikletler için büyük tehlike yaratan su birikintilerinin oluştuğunu, yolun kayganlaştığını belirten vatandaş yorumlarda şunları dile getirdiler:

İŞTE O YORUMLAR:

- Milattan önce kalma işler yapılıyor

- Refüjleri değil asfaltı suluyorlar ki çok kaza olsun insanlar mağdur olsun diye. Suyun çok nadir kısmı refüjdeki çimlere akıyor, gerisi asfalta. Sonuç, işte bu maalesef yaralıya acil şifalar diliyorum.

- Bir damlama sulama sistemi kursalar.

- Sulamıyorlar caddeyi yıkıyorlar.

- Refüj sulaması yok zaten yolu suluyorlar ve henüz bunu gören yok.

- Çiçek sulama yok yol sulama var yazıklar olsun sizin yaptığınız işe.

Alanya Belediyesi’nden Kırsal Mahallelere Fide Desteği Alanya Belediyesi’nden Kırsal Mahallelere Fide Desteği

- İnsan gibi uyarıcı işaret koymazsanız, sürücüleri hiçe sayarsanız ve bu kafayla CAHİLCE iş yaparsanız neydi olacağı...

- Yıllardır aynı dert yıllardır çözülemeyen olay bilinçsizce sulama.

- Yıllardır şikayet üzerine şikayet ama sonuç yine aynı. Sulanan 1 metre kare çim ama yollar göl.

-Kullandıkları sulama sistemi yanlış sıkıntı o.

- Adam vanayı açıyor, gidiyor esnafın yanında muhabbet ediyor. Fıskiyeleri kontrol eden yok. Arabanın içine kadar su giriyor. Bir daha denk gelirsem o fıskiyeyi kırıp ilgili kişiye paket şeklinde yollayacağım.

ŞOK GÖRÜNTÜLER GELİYOR

Refüj sulama haberimiz sonrası Yedi Gün Haber Whatsapp İhbar Hattına gelen görüntüler ise şok etti. Mahmutlar Mahallesinde çekilen bir videoda yolun adeta göle döndüğü görülüyor. Bunun gibi birçok örnek olduğunu belirten vatandaşlar yetkililerin daha fazla can ve mal kaybı yaşanmaması için çözüm üretmesini istiyorlar.