Manavgat’taki yangın nedeniyle Türkiye’nin her yerinden yardım kampanyası düzenlemişti. Yiyecek, içecek ve giyecek yardımı ile Manavgat halkı için harekete geçilen bir dönemde dolandırıcılar ise boş durmuyor.

Manavgat için nakdi yardım yapıldığını belirten bazı sosyal medya hesapları iban numaraları paylaşarak para topluyorlar. Konuyla ilgili açıklama yapan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, şu  an da hiçbir şekilde nakdi yardım kampanyası olmadığını belirterek dolandırıcılara fırsat verilmemesi gerektiğini belirtti. Sözen açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli Dostlarımız,

23 Nisan’da Kaymakamlık Koltuğu Minik Ayşe’ye Verildi 23 Nisan’da Kaymakamlık Koltuğu Minik Ayşe’ye Verildi

“Manavgat’a yardım kampanyası” adı altındaki sayfalardan yayınladıkları hesap numaralarıyla yardımsever vatandaşlarımızın iyi niyetlerini suistimal ederek paralar toplayan İstanbul merkezli birden fazla sosyal medya sayfası bulunduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Manavgat Belediye’mizin veya başka bir kurumun açtığı herhangi bir nakdi yardım kampanyasının bulunmadığını belirtir, bu tür duyurulara kesinlikle itibar edilmemesini önemle rica ederim.”