Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ünsal Mahallesi’nde yapımı süren 7 bin m2 büyüklüğündeki park alanında incelemelerde bulundu.

5 Temmuz Kurtuluş Caddesi’nde, DSİ Su kanalının yanında inşa edilen yeşil alanın şantiyesini gezen Tütüncü, Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır’dan parkın yapımıyla ilgili bilgi aldı.
Tütüncü, inceleme gezisi sırasında bölgedeki vatandaşlarla sohbet etti ve onların taleplerini dinledi.

Ünsal’da müthiş bir değişim var

Başkan Hakan Tütüncü, açıklamasında Ünsal Mahallesi’nde müthiş bir değişimin yaşandığına işaret ederek, şunları söyledi: “Ünsal Mahallesi, göreve ilk geldiğimiz andan itibaren geliştirmeye gayret ettiğimiz ve müthiş bir değişim ivmesi yakaladığımız en önemli yerleşim yerlerimizden birisi oldu.
Yıllar içerisinde mahallemizde, kat artışından altyapıların tamamlanmasına, imar planlarının revize edilmesinden yeşil alanlara, asfalttan kaldırımlara, camilerden okullara ve spor tesislerine kadar birçok çalışmayı yaptık. Büyüyen, gelişen Ünsal Mahallesi’nin ihtiyaçları da gün geçtikçe artıyor. Mahallemize, yeni sosyal tesisler ve yeni yaşam alanları üretmek de belediyemizin en önemli önceliği.”

Kentsel dönüşüme estetik katkısı

Ünsal Mahallesi’ne, 7 bin metrekare büyüklüğünde güzel bir yeşil alan kazandırdıklarını aktaran Başkan Tütüncü, “Parkımızı, Santral ve Kepezaltı Kentsel Dönüşüm alanına yakın bir noktaya yapıyoruz. İmar yollarını açarak, çevre düzenlemelerini tamamlayarak bölgeye güzel kentsel görünüm de kazandırıyoruz.” ifadesini kullandı.

Tütüncü, yeni yeşil alanlar üreterek, kent estetiğine katkı sağladıklarının altını çizerek, “Çevreci projelerimizi artırmaya devam ediyoruz. Yeşile duyarlı bir belediye olduğumuzu 3 milyon metrekarenin üzerinde yeşil alan üreterek göstermiş olduk. O yeşil alanlara yenileri geliyor. O yeni yeşil alanların en güzellerinden bir tanesi de Ünsal Mahallesi’ne geldi.” diyerek açıklamasını tamamladı.

Ünsal’a 7 dönümlük yeşil alan

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapımına başlanılan yeşil alanın 3 bin m2’si mahalle parkı şeklinde düzenlendi. Toprak tesviyesi yapılan mahalle parkının içerisinde açık hava spor aletleri, oturma mobilyaları, çocuk oyun parkı olacak. Çeşitli bitki ve ağacın dikileceği park, çim ekimiyle de yeşillendirilecek. Parkın içerisindeki zeytin ağaçları da korunuyor.

Mahalleye değer kazandıracak olan yeşil alanın 4 bin m2’si de çocuklar için spor sahası haline getirilecek. Spor park, basketbol, futbol sahaları ile tenis kortu ve yürüyüş parkurundan oluşacak.