“Türk milletinin gülle, mermi, çelik ve baruta karşı verdiği en çetin mücadelelerden birisi olan Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümünü gururla ve onurla kutluyoruz.

Dönemin emperyalist güçlerinin sınırlarımıza kadar gelerek, vatan topraklarına yönelik işgal emellerini hayata geçirmek istemeleri, çok şükür ki Çanakkale önünde imana çarpmış, ecdadımızın bağımsızlığa duyduğu inançla erimiş ve yok olmuştur.

106 yıl evvel Türk milletinin kaderi Çanakkale'de düğümlenmiş, varlığı Çanakkale'ye mühürlenmişti. Zalimler en gelişmiş silah ve teknolojileriyle önce denizden, sonra başaramayınca karadan saldırmışlar, fakat bu aziz millete boyun eğdirememişlerdir. Çünkü Türk milleti Çanakkale'de namus ve şeref müdafaasıyla ayağa kalkmış, barbar istilasına karşı etten duvar örmüştür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” sözlerinin vücut bulduğu bu zafer, Türk milletinin istiklali uğruna canını, kanını, cananını feda edebileceğinin en bariz göstergesidir. Hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmeyen, düşmanını bile kendisine hayran bırakacak kadar cesur bir davranış sergileyen kahraman ecdadımız, elde ettikleri bu zafer ile milletimizin kaderini adeta yeniden yazmıştır.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin Liderliğinde Milliyetçi-Ülkücü Hareket, Çanakkale'de atalarımızın bize göstermiş olduğu ve Mehmet Akif'in “Asım'ın Nesli” diye tarif ettiği, iman ve vatan aşkıyla hareket etmeye and içmiş, bu vatan için ölmesi emrolunduğu gün, gözünü kırpmadan cepheye koşacak olan Türk Milletinin 57. Alayıdır.

Çanakkale Zaferinin yıldönümü vesilesiyle, bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, “Çanakkale Geçilmez” dedirten; Şehitler Tepesini boş bırakmayan 251 bin Vatan evladını rahmet, minnet, şükran ve dualarla anıyorum.”